Kvartsfinal 5, Här slutar säsongen 10/11, med tårögda ögon och ännu mera stolthet för Brynäs IF !

Då var det dags för "Do or Die" då ! Ett taggat lag var på isen i Karlstad på onsdagskvällen, det såg jag med egna ögon. Det var nämligen så att ca 30 personer åkte ner med Brooklyns tigers supporterbuss, och där ingick såklart jag också. Det kunde alltså vara säsongens sista match och även Czarneckis sista match med Brynäs.. ja men innan matchen var det inte det man gick och tänkte på..utan nämligen vad man ska göra efter hockeyn, nu när den börjar närma sig slutet? Helt otroligt vad man lever för hockeyn alltså! nu till matchen!

Den första perioden var i gång efter en faktiskt härlig och fin nationalsång av två tjejer..nationalsången brukar inte imponera på mig i andra arenor än i just Läkerol arena! nån gubbe hit eller dit eller ingen som sjunger alls, utan den bara hörs i högtalarna..så kan det faktiskt vara i bland i Läkerol arena också...men det är väldigt sällan. Men just den här kvällen i Karlstad i Löfbergs lila arena var det härligt att lyssna på nationalsången..
Färjestad rivstartar tyvärr med ett mål redan efter ca 4 minuter..ingen bra start direkt, och just där var Brynäs utslagna från SM - slutspelet...Det är faktiskt det enda målet som kommer i den första perioden. Sedan är det tufft och tajt mellan lagen.

I den andra perioden kvitterar faktiskt Brynäs genom Joachim Rhodin! han första elitseriemål! grattis till honom ! det sa bara kling och sen var pucken i mål! och vi Brynäsare på läktaren fick lite hopp om att Brynäs skulle få med sig en 6 match i Gävle också! Fast det slocknade snart igen..Färjestad tar åter igen ledningen i matchen.. 2 - 1 och världens blääigaste låt hörs i högtalarna... "Alla här håller på, alla här håller på, här håller alla på FBK" jo men visst! när man hör den melodin vill man bara skaka av sig hela huvudet! varför har då dom en sektion som heter "bortastå" när hela hallen håller på FBK? hm.. bättre musik tack! men visar att det finns bortafans i arenan också nämligen genom att göra 2 - 2 ! det är Lars Jonsson som var ute på offensiva äventyr! lägger in den köksvägen! riktigt snyggt för att vara Lasse Jonsson :) Glädjen varar inte länge.. Färjestad tar åter igen ledningen nu till 3 - 2 innan periodpausen. I högtalaren hörs samma jäkla dumma låt! innan den här kvällen var slut så skulle väl mitt huvud vara av... Period nummer två slutar alltså 3 - 2 till Färjestad.

Vi hoppar fram till slutet av matchen.. då det ska avgöras..När det återstår lite mer än 1 minut så plockar Brynäs målvakten Thomas Greiss och spelar 6 mot 5. Då visar han sig, kungen i Brynäs under detta slutspel.. MAGNUS KAHNBERG gör 3 - 3!! och nu kära bloggvänner... nu var det inte "alla här håller på..." på lät i högtalarna.. nu var det nämligen tyst, nu var det bara VI i Brynäsklacken som hördes! Vi skulle alltså gå till en till förlängning i detta slutspel! eller?? ja det var Precis vad alla satt och väntade på..ja till och med spelarna..när Ekholm klantar till sig vid blålinjen och Marcus Paulsson snor pucken...i detta ögonblick kände jag bara FAAAN! och det är nog värre än så jag skriker när jag ser vart pucken tog vägen! den svarta "Pip, pip#¤#" gick i mål..suck.. det var inte ens 1 minut kvar av matchen ja inte ens en halv minut...och som vanligt hördes samma gamla äckliga låt i högtalarna.. den här gången skakar jag inte ens på huvudet..ne jag inser att Brynäs åker ut detta slutspel ikväll...(alltså igår kväll) ja Brynäs hann inte skapa några farligheter... och Färjestad vinner med det där uddamålet igen.. som alltid.

Undra om det är mer tur än Skicklighet att Färjestad vinner den här serien..

Men jag gillade det jag sen såg, efter spelarna hade tackat Färjestadspelarna för en bra kvartsfinal serie.. så åkte alla spelare en efter en och tackade Brynäsklacken på bortastå! det visar hjärta för oss supportar.. trots denna jobbiga förlust och semi var trots allt målsättningen...så tackar spelarna oss fans..det värmer i hjärtat att se <3 Vissa såg vi för sista gången och andra kommer man se redan nästa säsong igen.. men 1 person som lämnar Brynäs och sticker hem till Finland är den älskade Eero Somervuori..han hade inte sagt något före..men rykten hade gått och efter matchen igår såg man verkligen att Eero inte ville lämna isen.. han tackade oss en gång.. efter en stund kom han fram igen och tackade! ja detta kändes förjäkligt att han lämnar Brynäs! han var en av Brynäs bästa spelare och säkert också en av dom mest uppskattade spelarna i truppen.. men jag förstår honom fullt ut att han vill avsluta sin karriär i hemlandet Finland.. jag säger bara TACK för allt du har gjort för Brynäs och för oss fans! LYCKA TILL I FINLAND för oss Brynäsfans kommer du alltid att vara "EERO THE HERO!" :)


Att det nu också var Czarneckis sista match för Brynäs gjorde inte mig allt för besviken faktiskt.. Niklas har gjort ett superbra jobb i Brynäs under de här åren han har varit här.. jag har uppskattat han rejält och det känns som om han har tagit Brynäs ett steg närmare ett 13:e SM - guld! men ändå fattas det någonting.. sen att han går ut med information när slutspelet ska börja att han lämnar Brynäs efter säsongen är för mig rent av sagt klantigt att säga mitt under pågående slutspel..och sen att han ska till kvartsfinalmotståndarna Färjestad gjorde inte det hela bättre direkt... om det nu är så att han ska till Färjestad..Nu kanske det inte hade blivit någon skillnad iallafall om han inte hade gått ut med den informationen.. men tycker det var klantigt gjort...Nu får Czarnecki hitta nya utmaningar och försöka "vinna något" med något lag.. för det var väl det han var ute efter? I Gävle vinner man Brynäs hjärta.. det räcker tydligen inte för Niklas..men jag kan bara säga Lycka till i Färjestad om det nu är dit du ska Niklas..Färjestadsfansen bjöd på ett objudande välkommande...

Ett varmt välkommande från Färjestadsklacken..

hejdå Czarnecki!

Ja Sundström, det är bara av med hjälmen för den här gången..

Ja det var alltså säsongen 10/11 det, en säsong som har innehåll det mesta..både rädsla, sorg, glädje, hopp och förtvivlan..men framför allt kärleken till laget Brynäs IF <3 Vissa matcher kommer man minnas mera än andra..vissa matcher kommer alltid att ha en plats i hjärtat..vissa matcher vill man bara knäppa med fingrarna och glömma! men det är sporten ishockey och laget Brynäs som gör att detta är så grymt kul att följa! sen att man har underbara vänner som alltid finns där och alltid är med.. är för mig helt underbart! Jag kommer under morgondagen skriva en sammanfattning om Brynäs IF säsong säsongen 10/11, vad man har kommer komma ihåg och vad som har varit det bästa med säsongen och så vidare... Sen kommer jag såklart följa jobbet inför säsongen 11/12 hur laget kommer att se ut..vilka spelare som kommer att värvas.. vilka försvinner.. ja det finns en hel del att göra trots att underhållningen på isen är slut...att det inte räckte längre än till kvartsfinalen den här säsongen igen handlar om så småååå marginaler! Färjestad var INTE ett dugg bättre än Brynäs.. det var Färjestad som hade marginalerna på sin sida helt enkelt.. ne nu ser vi fram emot säsongen 11/12! BRYNÄS IF

Det tårögda ögat var med..men stolt som tusan!


<3 Brynäs IF <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0