Ingen kommer vilja möta Brynäs i slutspelet...Alla vet vad det laget kan !

Det är snart dags!, säsongens höjdpunkt!, det alla har väntat på ! SM - pokalen ska till en stad i Sverige men vilken?? det jag förstås pratar om är SM - slutspelet i ishockey...

Sista grundserieomgången alltså omgång 55 spelas den 5 mars... sen ser vi vilka 8 lag som kvalicerats sig för slutspel och vilka 2 lag som får uppleva skräcken i kvalserien..

Inför säsongen 10/11 har man gjort om slutspelet lite.. så här är det alltså... de fyra bästa lagen i tabellen får i slutspelet hemmafördel.. lagen som är bäst placerade börjar spela hemma, sen borta, hemma, borta, hemma, borta och om det blir en sjunde avgörande match så spelas den hemma för det laget som är bättre placerat i tabellen.

Inför kvartsfinalerna väljer lagen sina motståndare på detta sätt..
- Lag 1 väljer motståndare bland lag 5 - 8
- Lag 2 väljer motståndare bland resterande tre lag 5 - 8
- Lag 3 väljer motståndare bland resterande två lag 5 - 8
- Lag 4 får möta det lag som tidigare inte har valts

Så ser det alltså ut.. tycker att det här systemet är mycket bättre än tidigare.. och helst att lagen spelar varannan borta och hemma... jag gillar det !

Datumen då kvartsfinalerna spelas: 8 mars, 10 mars, 12 mars, 14 mars, 16 mars, 18 mars och 20 mars

Hur ser läget ut nu då... vilka lag kommer välja vilka?.. det är omöjligt att säga nu.. men visst kan man spekulera lite hur det skulle kunna bli.. låt oss ta en titt i tabellen efter 47 omgångar.. dock har några lag bara spelat 46 men men på ett ungefär kan vi se hur det kan bli. 8 omgångar kvar och så här ser det alltså ut just nu..

1. HV71...............85
2. Skellefteå........82
3. Färjestad.........79
4. Linköping........77
5. Brynäs............73
6. Luleå...............71
7. Djurgården......67
8. Södertälje........63
____________________
9. Timrå...............62
10. Modo..............61
_____________________
11. AIK................60
12. Frölunda.........60

Spännande tabell alltså! det skiljer alltså bara 1 poäng för Timrå att ta en slutspelsplats.. och bara 2 poäng för Modo upp till slutspelsplats.. och hör och häpna lag 11 och 12 har bara en vinst från att ta en slutspelsplats.. det här kommer inte vara klart i omgång 50 utan det kommer vara spännande enda in i omgång 55..

Låt oss spekulera lite om mitt kära lag Brynäs.. och de fyra lag som jag tror kommer vara i topp när de sen ska väja motståndare.. HV71 kommer vara ett lag som är bland de fyra bästa, likaså Skellefteå och Färjestad kommer även ta en topplacering och det sista laget som jag tror tar en topp fyra placering är Linköping. Det kan mycket väl hända att Brynäs eller Luleå tar den fjärde och sista topp fyra platsen, men jag tror tyvärr inte det.. okej, jag tror att Brynäs slutar 5:a i tabellen också... vilket innebär att HV71, Skellefteå, Färjestad och Linköping får välja mellan lag 5 - 8 som just nu är Brynäs,Luleå, Djurgården och Södertälje.. skulle tabellan sluta så här så tror jag på följade val inför kvartsfinalerna..

HV71 - Södertälje
Hv71 har 4 vinster lagen emellan.. match 5 har inte spelats än men mycket tyder på att HV71 väljer Södertälje om de tar sig till slutspel..

Skellefteå - Luleå
Väldigt svårt att säga, men laget skellefteå har två vinster och två förluster mot alla de tre lag som återstår, alltså Brynäs, Luleå och Djurgården.. det återstår en omgång mot dessa lag, men i nuläget är det alldeles jämt, jag tror att det blir ett norrlandsderby i kvarten.. Snacka om het kvartsfinal..

Färjestad - Brynäs
Färjestad har faktiskt förlorat 3 möten mot Brynäs den här säsongen men det återstår en match.. men jag tror att Färjestad känner att Brynäs är det rätt motståndet, vilket jag inte tror !! men men

Linköping  - Djurgården
Linköping har hittills förlorat 3 av 2 möten mot DIF, det återstår en match.. men Linköping fick inte välja utan fick ta det lag som vart över...

Ja så här tror jag att det skulle se ut just nu iallafall.. sen kan det ändras snabbt i tabellen men typ såhär.. jag är faktiskt lite osäker om Färjestad vågar välja Brynäs ändå, kanske blir så att dom väljer Djurgården vilket gör att Brynäs får möta Linköping.. jag tror att de andra lagen är lite rädda för att möta Brynäs.. för det är laget som har tagit flest poäng mot de så kallade "topplagen" så lite rädsla finns det nog att välja Brynäs i ett slutspel.. Spännande att se sen hur det blir.. men en sak är klar Brynäs SKA spela SM - slutspel! vi är inte där ännu men med 8 omgångar kvar ser det rätt ljust ut.. men det kan hända mycket på de åtta omgångarna som är kvar.. men i den form Brynäs är i just nu så ska det bara gå vägen! får Brynäs möta FBK i ett slutspel så kommer det vara en jäklig revanschlust för Brynäs.. när Brynäs för två säsonger sedan åkte ut i fyra raka matcher mot just FBK.
Ne det här blir häftigt och roligt att följa.. Brynäs har ju faktiskt som mål denna säsong att ta sig till semi.. vilket inte alls är omöjligt! en storspelande Svedberg i mål och ett grymt anfalls och försvarsspel och framför allt ett bra powerplay spel.. så är det inte omöjligt att Brynäs spelar SM - final den här säsongen!  ni får tro att jag är knäpp eller dum i huvudet.. men är man på varje match och ser detta lag på träningar och mer än 28 matcher per säsong så ser man något annat än någon person i Göteborg som sitter framför canal+ och tittar på Brynäs, match efter match.. det jag har sett är ett Brynäs som går till Semi! sen hur långt det räcker där återstår att se...

LYCKA TILL BRYNÄS !! dom här sista 8 omgångarna av grundserien! vi ses i Läkerol arena.. och det långt fram på vårkanten! <3 Brynäs IF är dom bästa <3


Det är den här det ska spelas om !


Alla vet vad det här laget kan!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0