Skräckveckan började med Modokross och 3 viktiga poäng!

Så var vi inne i skräckveckan då.. först ut i skräckveckan var Modo hemma i Läkerol arena. Ett Brynäs som inte har vunnit över Modo den här säsongen.. en liten enstaka pinne har Brynäs kunnat ta, men I går skulle det väl ändå bli 3 poäng??

Jag och Cattis tillbringade hela vår lediga med att vara i Läkerol arena, eller inte fullt hela dagen, men det handlade iallafall om hockey det vi gjorde.. först kolla in Brynäs träning.. och hör och häpna även kollade vi in Modos träning.. mer för att kolla deras svagheter.. dock rätt så svårt att göra det på en träning.. men men de var jäkligt duktiga på att träna på att skymma målvakten, så det skulle nog Brynäs se upp för i matchen. Sen efter den underhållningen gick vi till Läkerol restaurangen och åt supergod spagetti och köttfärssås, och då menar jag supergod ! sen var det bara hem och ladda med lite NHL11 och modo Kross ! fast dessto värre blev det Modo som vann med 5 - 0 över Brynäs när vi spelade.. hm det ville vi inte se i den riktiga matchen.. det skulle vi inte få se heller.. för ni vet min "kompis" på axeln som jag berättade om i förra inlägget.. den kompisen sa klart och tydligt att idag blir det 3 poäng till Brynäs !

Låt oss ta en titt på hur matchen såg ut..

Period ett handlade mycket om Modo tyvärr.. det var dom som hade flest chanser och Svedberg får göra några kanonräddningar flera gånger om.. han är het den grabben nu! lagen bytte målchanser med varandra.. 05.33 in på perioden är det Brynäs som tar ledningen genom Magnus Kahnberg! han som inte har nätat sen någon gång i november! snacka om viktigt mål för honom ! nu vart det en härlig fart på Brynäsklacken också som skrek " Han är tillbaka, han är tillbaka!" ja hoppas att hans målskytte har lossnat nu.. kommer i såfall väldigt lägligt! Brynäs fick tyvärr inte hålla sin ledning så länge.. Modo kvitterar nämligen när matchuret står på 08.10. Det var synd det för mycket mycket uppoffrande spel av Alexander Sundström när han slängde sig och täckte ett skott... två skott.. ja och sen går pucken i mål.. det kan man kalla "visa hjärta" slänger sig och täcker skott.. det kan inte vara skönt.. men heter Man Sundström och då menar jag inte Sundström i Modos lag, för det är inget att ha, utan Sundström i Brynäs han växer och växer och blir bara bättre och bättre i mina ögon! men iallafall.. 1 - 1 slutar period nummer 1.

Svedberg var kung ! som alltid !

Sundström täcker både en och två skott.. men det gick inte vägen tyvärr :/

Period nummer två lär inte gå till historien direkt.. ganska slarvigt spel i båda lagen och det hände inte så mycket.. Modo fick ledningen drygt 4 minuter in på perioden.. ett skitmål.. Svedberg har pucken men Modo slänger in pucken i mål.. ja jag vet inte men Svedberg blir jäkligt förbannad iallafall... men men mål blev det.. i sista minuten i perioden fick Brynäs chansen att spela i 5 mot 3.. då skulle väl ändå kvitteringen komma?? jo jajjamensan den kom! i sista minutern sätter Mattias Ekholm 2 - 2 ! efter att hela ståplats har skrikik "skjut....skjuut.." då drar han iväg ett kanonskott från blå och rakt in i mååål ! viktigt viktigt var det målet! period 2 slutar 2 - 2. Alltså en spännande tredje period att vänta..

Den tredje perioden blir dessto mer underhållande, iallfall om man är Brynäsare ! cirka 3 minuter in på perioden är det återigen dags för ett mååål ! det är Brynäs som gör det! backen Lars Jonsson skjuter ett kanonskott från blå som går rakt in i mål! den grabben kan skjuta han! och vips så har Brynäs tagit ledningen! mycket vikttigt! Brynäs spelar riktigt bra i den här perioden, åker mycket skridskor och har ett bra anfallsspel.. och går mycket på mål, för det är det Rödin gör fem minuter in på perioden.. han tar reda på en retur och sätter den bakom Tarkki i Modomålet! 4 - 2 till Brynäs efter bara fem minuter i tredje perioden! det såg bra ut, men i hockey kan det gå snabbt.. det gick snabbt men inte med några mål.. men minutrarna gick väldigt snabbt fram faktiskt, fast det brukar vara tvärtom när laget man hejar på leder.. men det kändes iallafall inte tryggt! men Alex tänk efter Bynäs har ju Svedberg i mål! han släpper inte in mer än 2 mål per match! så det så ! Men i slutminutrarna plockar Modo ut sin målvakt och spelar 6 mot 5. Visst pressar Modo lite men kommer aldrig till dom när riktigt vassa lägerna.. istället är det Brynäs som sätter 5 - 2 i öppen kasse.. Han som gjorde det har gjort det så många gånger förut.. Han har blivit en expert på att sätta pucken i tom bur, han jag pratar om är såklart Andreas Dackell ! och där var segern klar ! och 3 mycket mycket viktiga poäng!!

Jonsson skott som går rakt in i måååål !

liten cool bild !

Skönt för Kahnberg att spräcka sin måltorka !

Ja min kompis på axeln kommer nu att heta min "allra bästa vän" ! iallafall tills på torsdag då Brynäs åker ner till Göteborg och Scandinavium och möter Frölunda i en till mycket viktig match! Ett Frölunda som inte har någon bra form, men ett Brynäs som har tagit poäng i 7 matcher i rad!! snacka om att vara i form i rätt tid! det kommer nog bli en jäkligt tuff match i Scandinavium, men inte alls omöjligt att Brynäs tar med sig någon poäng hem till Gävle igen! helst alla tre!

I förra inlägget skrev jag att "ingenting är omöjligt" när det gäller Brynäs IF.. fast de har ju inte slagit ett bottenlag.. men det gör vi på tisdag.. jajjamensan! det var det Brynäs gjorde igår! Modo är slaget! därför är inget omöjligt nu för ett lag som Brynäs IF .. jag vet faktiskt ett spöke till.. de kallar sig SSK och är rena rama spöket för Brynäs..Brynäs har en chans att slå dom jävlarna och det är i mars på hemmaplan i Läkerol arena! då jäklar! ojoj vad jag längtar till Lördag nu.. hemmamatch mot apgänget.. DIF. Snacka om att det kommer bli heta känslor både på isen och på läktaren.. för det är mycket mycket viktiga poäng som står på spel.. om Brynäs förlorar matchen i morgon mot Frölunda samtidigt som Djurgården vinner sin match mot Färjestad.. så ligger lagen på samma poäng tills lördagens drabbning i LA. hm.. ja snacka om skräckmatch.. men där är vi inte ännu.. en match i Göteborg först!