"Skräckveckan" håller på att förvandlas till "Drömveckan"

Dags för andra matchen i den så kallade "skräckveckan" den här gången mot Frölunda på bortaplan. Som ni säkert vet så inleddes skräckveckan med en härlig 3 poängare mot Modo på hemmaplan ! skulle den fina sviten fortsätta nere i Göteborg? det var fråga.. på webbradion berömde kommentatorerna Brynäsklacken ! att det var mycket Brynässupportrar i Scandinavium i kväll ! Man kan faktiskt säga att Scandinavium är ett "andra" hem för Brynäs ! det kommer alltid mycket Brynäsfans dit, tydligen bor det rätt så mycket folk runt om Göteborg.. Härligt med så många Brynäsare runt om i landet...

Nu tar vi oss tilbaka till matchen.. jag lyssnade på webbradion så jag kan inte bjuda på så mycket detaljer och så, utan det blir mer bara när målen kom..

"krislaget" Frölunda fick en drömöppning på matchen när de gör mål efter 1.38.. alltså 1-0 till Frölunda.. Men Brynäs kom tillbaka.. i powerplay gör Eero Somervuori 1 - 1, vilken målskytt den mannen har blivit alltså! och vilket powerplay Brynäs har ! den här perioden dominerade Frölunda rätt stort.. men tack vare Frölundas utvisning så kunde Brynäs ta till vara på powerplayet och göra 1 - 1.

Den andra perioden kommer inte dirket gå till historien.. det är en sömnig period.. det enda som händer är att det blir ett mål och det målet gör Frölunda i PP. 2 -1 slutar den andra perioden..

I mitten av tredje perioden får Brynäs chansen igen i powerplay.. den chansen tar man tillvara på! kvitteringen kommer genom Jacob Silfverberg! mycket viktigt mål ! sen ser man en viss orolighet i Frölunda som Brynäs känner av och det tar man såklart tillvara på ! Jacob Silfverberg igen! han sätter pucken i nät när det återstår 4 minuter av matchen.. nu 2 - 3 till Brynäs helt plötsligt !! jag trodde inte mina ögon och öron! Brynäs hade vänt matchen ! inte nog med det när Frölunda sedan tar ut målvakten och spelar 6 mot 5 så gör Johan Larsson 2 - 4 till BIF !! (konstigt att det inte var Dackell som gjorde mål i tom kasse) :) men det spelar ingen roll ! Brynäs avgör matchen !! 3 riktigt jäkla underbara och viktiga poäng tog de med sig hem till Gävle !!

Silfverberg med 2 mål i kvällens match !

nu ska jag vara ärlig.. innan matchen kändes det inte alls bra, jag var nästan säker på att Frölunda skulle vinna den är matchen, hade nästan en känsla av att de skulle dra ifrån ordentligt.. den känslan vart inte bättre efter att man läser på hockeyligans hemsida att Svedberg är skadad och Greiss står mot Frölunda.. hm.. ja det kanske var dags för honom igen och bevisa vad han går för... Att sen Brynäs tar och vinner nere i Göteborg gjorde mig både vild och helt knäpp! fattar ni hur viktiga poäng det där var??? :) nu är det ett litet klapp ner till strecket.. Frölunda däremot har det riktigt tungt just nu.. 1 ynka poäng från att vara på kvalserieplats...tufft men sant. Skulle vara rätt häftigt att få se Frölunda i en kvalserie.. skriver som många experter.. "Frölunda skulle inte klara av den pressen, att spela kvalserien" jag tror inte Frölunda skulle klara av det.. men det är några matcher kvar innan det är klart vilka lag som får kvala och vilka som får spela SM - slutspel.. men en sak kan sägas.. det ser grymt ljust ut för Brynäs just nu att nå dit !

Brynäs har faktiskt bara 1 ynka poäng upp till 5:e platsen där Luleå just nu befinner sig.. en vinst på lördag mot Skansenlaget och Luleå förlorar borta mot Linköping så ligger Brynäs på en 5:e plats där jag tippade på att de skulle sluta i serien.. det är inte omöjligt att det händer.. förra året när det blev en 6:e plats så tippade jag även på det före säsongen.. så varför ska jag inte ha rätt en gång till?? :)

Den här så kallade Skräckveckan har förvandlas till en mer drömvecka! veckan är inte riktigt slut ännu, en viktig match kvar.. Lördag hemma i Läkerol arena smäller det mot Djurgården! snacka om drömläge om brynäs skulle krossa och vinna mot Djurgården på lördag! en fullsatt Läkerol med härligt jubel och sång, det är vad jag ser fram emot på lördagseftermiddagen ! en sak får inte glömmas bort ! 3 poäng också !! sen kan man vara lugn under landslagsuppehållet ! Vilket grymt lag man hejar på !!! just nu lekar livet som Brynäsare.. men lugn, det kan vända snabbt..