Ett klassmål av Brynäs, två skitmål av AIK, sen hade dom vänt matchen till seger...

Det var igår i matchen mot AIK på Hovet som Czarnecki skulle ge förtroende för Lars Jonsson mellan stolparna. Thomas Greiss skulle få vara båsöppnare... riktigt så vart inte fallet.. men visst var Jonssons räddning snygg mot Luleå i förlängningen i lördags?? Att Czarnecki satt Greiss i mål igår var kanske det allra bästa.. han har varit riktigt bra de senaste matcherna trots allt.

Dom två första perioderna slutade mållöst... ingenting speciellt hände, mer än att Brynäs åkte på utvisning efter utvisning efter utvisning.. men hallå domaren..! AIK då?? deras alla hakningar och trippningar och allt vad det heter.. det är ju lätt att skylla på domaren.. alltid lika lätt! istället kan man vända på det och säga att Brynäs tog för många utvisningar helt enkelt... (men till viss del domarens fel) som tur var kunde inte AIK ta vara på den chansen att spela powerplay efter powerplay.. Brynäs är riktigt bra i boxplay. Att Czarnecki säger något helt annat i dagens tidning struntar jag i.. Alltså två perioder som slutar mållöst.. ganska dåligt spel från båda lagen, ingen direkt fart på skridskorna hade någon mer än junisarna Silfverberg, Larsson och Järnkrok, den kedjan hade fart. Men dock skapades det alldeles för lite målchanser.. nu går vi vidare till tredje perioden där det hände lite saker.

Ja den tredje perioden är ca 5 min lång när bortalaget Brynäs tar ledningen! hör och häpna! det trodde jag aldrig! det är hansomskullevaramålvakt som sprätter upp 1 - 0 i nättaket.. alltså Lars Jonsson, för den stunden är jag glad att Jonsson inte var målvakt.. för ett bra skott har han.. men passningen var av världsklass! Dackell är det som passar såååå snyggt till Jonsson som skjuter pucken i mååål ! glädjen varade inte mer än i 3 min.. då AIK kan kvittera när en AIK spelare skjuter och den tar olyckligt på Jonathan Carlssons skridskor och in i mååål. Skitmål helt enkelt.. men dom ska också komma.. att Carlsson skulle ha hoppat eller rent av inte stått där är någonting som kan diskuteras så här efterhand.. men det går så otroligt fort ute på isen så en spelare hinner inte reagera förrän pucken är i mål.. eller jo Jonsson är ett undantag.. när han räddar pucken på mållinjen i matchen mot Luleå.. då kan man kalla att han reagerade.. eller var det tur?? jaja det skiter vi i nu för värre skulle det bli.. :/ AIK tar nämligen ledningen med 2 - 1. hur det målet gick det kommer jag inte ens ihåg.. och jag vill inte komma ihåg heller. I slutet av matchen får Brynäs spela 5 mot 3 men lyckades inte göra mål.. Czarnecki valde att inte ta ut målvakten Greiss i det läget och spela 6 mot 3, vilket kanske hade varit bättre.. lätt att säga så här i efterhand, men sen tar Brynäs ut målvakten Greiss och spelar 6 mot 4 och då kom jätteläget för Järnkrok, men han missar pucken och allt och då snor AIK spelaren pucken och skjuter in 3 - 1 pucken i tom kasse.. och där kunde väl Jonsson ha varit och räddat pucken på mållinjen! hehe ne det hade nog inte gått iallafall.. Brynäs fortsätter att spela med Greiss ute och då gör såklart AIK 4 - 1 :/ usch det som var 1 - 0 till Brynäs blev 4 - 1 till AIK.. tungt tungt..

Siffrorna 4 - 1 ser ut som värsta utklassningen och att AIK var såå mycket bättre än Brynäs, så var inte fallet. Brynäs var riktigt bra försvarsmäsigt.. men vart var anfallsspelet? AIK får göra 2 mål i öppen kasse.. därför siffrorna vart så stora. Men det här deppar inte Brynäs för.. okej kanske igår kväll hem från Stockholm var en tung resa hem till Gävle.. Men redan i morgon är det en ny MYCKET viktig match mot Timrå, äntligen på hemmaplan igen ! det var ett tag sen nu.. en vecka sen. SLAGET OM SÖDRA NORRLAND! 2 - 2 i matcher.. och i morgon avgörs det vilka som är bäst i södra norrland :) hehe. Jag vet att det är Brynäs, i morgon är det bara att bevisa det ! Hoppas på bättre anfallsspel och mera mål tack.. än förra hemmamatchen då Brynäs blev nollade av Linköping. Ne i morgon ska Timrå få se vilket lag som ska till Slutspel !

I ett senare inlägg ikväll eller om det blir i morgon, så tänker jag ta upp lite med tabelläget och hur det ser ut och hur många matcher det är kvar.. och spekulera lite kring slutspel och kvalserielag... mycket intressanta omgångar som är kvar.. nu börjar verkligen resan till antingen himmel eller helvetet... Brynäs ska uppåt !!


Tufft för Brynäs igår

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0