När 3 poäng blev 1 poäng.. När glädjen försvann blev det istället tårögda ögon..Det var omgång 42 i Läkerolen det !

Att gå en hel dag och vänta på att det ska bli match någon gång är inte kul.. det är bättre att man går i skolan och sen när man kommer hem ska man iväg på hockey.. men inte riktigt så vart det för mig i går. Det var bara att vänta...vänta.. och vänta.. men tillslut kom det där klockslaget som man bara älskar 19.00 ! MATCHTSTART! denna gång mot Stockholmslaget AIK. Riktigt läskiga AIK.. tycker inte om den där Fasth i mål, han är bara för bra tyvärr... Han kunde gärna få en sån där "skitdag" på ren svenska. Jag hade en bra känsla men ändå var det ju det där med Fasth och AIK. De kommer senast från en vinst mot HV71.. bara det känns ju lite läskigt. Men allt kan hända i en ishockeymatch.

Ja klockan hade slagit 19.00 och pucken var släppt i ett ganska folkglest Läkerol arena, Som vanligt med andra ord. Men i klacken var det rätt så bra fart direkt.. men mer fart var det på bortasupportrarna när matchuret stod på 06.26, då var det nämligen AIK som tog ledningen, efter att Brynäsförsvaret hade klantat till det, Gynge i AIK fick komma helt själv mot stackars Svedberg.. och sätter såklart pucken i nät.. det var bara att kämpa vidare alltså.. vilket Brynäs gjorde och skapade chans på chans på chans egentligen.. men den där Fasth verkade ta allt och lite till.. och i mina ögon växte han mer och mer till ett spöke för Brynäs. Usch han såg riktigt läskigt bra ut.. En känsla var också att Brynäs gjorde det lite "för snyggt" ibland.. det blev en dragning eller pass för mycket istället för att skjuta pucken och ställa lite folk på mål. Men det är lätt för mig att skriva här.. inte jag som är på isen och ska prestera, men kan ju iallafall ge tips. Men iallafall så fick Brynäs äntligen hål på det där spöket som växte tillbaka till en helt vanlig målvakt igen.. för 19.15 in på första perioden sätter Johan Larsson (vilken framtidsstjärna alltså!) 1 - 1. Mycket viktigt mål för Brynäs det! Den första perioden slutar alltså 1 - 1 ! vilket kanske skulle egentligen ha varit både 2 - 1 eller 3 - 1 men men det var 1 - 1.

Den andra perioden bjöd inte på så mycket underhållning direkt.. kanske var roligare att ta en titt på AIK - fansen som dunkade som idioter på glaset som är runt bortastå.. "ja har man ingen trumma, så får man väl skaffa sig en då" typ så kan man säga.. det bankades hela tiden.. men men vad gör det när hemmaklacken har en "riktig" trumma och härlig sång, då hörs 08:orna nada ! :) men iallafall så slutar den andra perioden 0 - 0 och matchen stod alltså fortfarande 1 - 1. Hm.. alltså en spännande tredje period att vänta.

Ja var andra perioden ett sömnpiller så var det iallafall bättre fart i den tredje. fyra minuter in på den andra perioden gör backen Lars Jonsson 2 - 1 till Brynäs... ojojoj vilket viktigt mål sa jag då.. jo jo det visade sig bli viktigare och viktigare ju längre matchen gick. När en match är så här spännande så är det oerhört jobbigt och då menar jag oerhört jobbigt att motståndarlaget ska göra 2 -2 alltså kvittera när det återstår 1 minut typ.. jag har inte sagt det än.. men ni som redan har läst GD eller var på matchen igår så är det precis det som händer :( när det återstår 1 minut av matchen och AIK har tagit ut målvakten och spelar 6 mot 5 så är det bara en sak som gäller för AIK. In med pucken mot mååål.... och det får AIK, de slänger in en puck mot mål som sedan en AIK:are skjuter in bakom Svedberg.. besvikelsen då både på läktaren och på isen var enorm! :( främst på läktaren, det vart bara en stor djup suck av allt... och en fundering på att Brynäs har svårt att hålla ledningen enda in i slutet.. men men det var bara att kämpa vidare.. den sista minutern går så där långsamt som det bara gör när man sitter hemma och tittar på klockan.. 3 poäng blev nu helt plötsligt 1 poäng, kan bli två om Brynäs tar det i sudden...

I Sudden var det AIK som var närmast att avgöra... Brynäs tappade poäng hade nog redan satt sig på hjärnan, för det såg tungt ut... 5.00 minuter hade gått av förlängningen och alla vet vad som händer då.. jo straffavgörande.. som verkligen är Brynäs grej, eller inte alls!
Johan Larsson missar sin straff, Andreas Dackell missar sin straff, Anton Rödin missar sin straff och slutligen gör inte Lars Jonsson mål heller.. men AIK:s Jonas Liwing sätter sin... 2 poäng till AIK 1 poäng till Brynäs..

tungt tungt för Brynäs igår.....

Det där med straffar är en ren SKITSAK för Brynäs.. Brynäs kan inte sätta sina straffar, alla 4:a missade igår. Vet att Brynäs tränar straffar på fredagar i Läkerolen, men jag tror att Czarnecki får sätta straffar på träningsshemat varje dag! för det är ju inte otur att Brynäs förlorar på straffar 6 gånger av 6. Det är något som inte stämmer.. om det är ett pressat läge eller om motståndarmålvaken är för bra för att Brynäs ska kunna göra mål på dom.. ne inte vet jag.. men det är uselt!..

När matchen sedan är avgjord och laget tackar motståndarna för en bra match... och laget kommer mot oss och applåder så där som det bara går att göra när förlusten var BLYTUNG.. ställer sig vissa i Brynäsklacken med armarna ut åt sidan för att säga ungefär " vad hände, vad håller ni på med" tycker jag är galet dåligt, varför inte tacka tillbaka och visa hjärta istället och sjunga "vi älskar Brynäs"  istället för att ställa sig med armarna ut åt sidan.. är det att vara Brynässupporter det? såklart var man jäkligt besviken igår när det skulle ha varit 3 poäng men det går inte bättre för att Brynässupportrar står med armarna rakt ut....

Ronaldo visar hur Brynässupportrarna stod igår...

Ne visst var det en blytung förlust igår.. det kan man inte gömma att det var. Men samtidigt är det ny match i morgon för Brynäs del, då de åker ner till Karlstad och möter Färjestad.. Det lär bli en tuff uppgift för Brynäs. Men ett taggat lag kommer stå på isen i Karlstad i morgon ! Det är inte alls omöjligt att Brynäs plockar poäng av Färjestad.. det finns ett uttryck som heter "ingenting är omöjligt" och det är det inte för Brynäs heller... jo, det skulle vara straffarna dåå.. det känns som om det är omöjligt för dom att vinna på. Men blir det straffar i morgon, tar jag första bästa tåg till Karlstad och sätter den där avgörande straffen! jag sätter den! jag lovar! avgör gärna innan straffarna Brynäs! nu KÖR VI..... !!!