Här kommer alla känslor i en och samma match....

Omgång 37 var nu färdigspelad då. För Brynäs del var det ju bortamatch i Södertälje. Brooklyns tigers hade ordnat resa till denna match. Det var 75 st anmälda! alltså skulle det bli ett mäktigt stöd på läktaren i Södertälje.

Bussen började rulla mot arenan som kallar sig för AXA sport Center, vilket fult namn på en arena föressten. Läkerol arena är ju såååå mycket finare namn! men iallafall så var det ganska lungt i bussen i början. När vi började närma oss Stockholm så vart det lite mer liv och ståhej i bussen. Flera härliga ramsor skreks och det började bli en härlig stämning. Ja sen var det dags för matstopp någonstans, vi var ju trots allt 75 st personer som skulle få i oss mat. Då väljer vi ett litet Max precis i Södertälje rätt så nära arenan. 75 pers på ett litet Max det var proppfullt med Brynäsare, inte bara det att det var trångt då tar alla i och sjunger "VI ÄLSKAR BRYNÄS" och en massa andra ramsor. personer som skulle beställa fick skrika åt varandra för att man skulle höra. Men det var Grymt att vara Brynäsare i det läget. Stackars människorna som var där på besök för att bara äta mat och som inte skulle på match. haha :) men iallafall så fick alla i sig mat och sen var det bara vidare till arenan som gällde.

Vi hoppar fram lite och börjar prata lite om matchen istället, annars kan jag sitta här och skriva hur mycket som helst. Men kan inte skriva alla detaljer direkt.

Matchen började i ett riktigt högt tempo, och jag säger inte att båda lagen gjorde det, för det var ett lag som hade tempot uppe, vad det andra laget höll på med kan ingen svara på tyvärr... för det var nämligen Södertälje som gjorde 1 - 0 efter bara 15 sekunder... inte nog med det 2 - 0 kommer ca 1 minut in i perioden. Då byts Greiss ut mot Niklas Svedberg! jaha inte bättre för det, det första skottet Svedberg får på sig går in och 3 - 0 är ett faktum... Hallå vart var Brynäs någonstans?  i en solstol på Mallorca eller?? för på isen i Södertälje var dom inte! det visade sig att stödet på läktaren behövde de verkligen.. så det var bara att sjunga på så mycket som möjligt! men den första perioden slutar 3 - 0 till SSK och Brynäs tränare Niklas säger efter den usla perioden att det är den värsta perioden han någonsin har sett i Brynäs när han har varit tränare... usch då inte kul! SKÄRPNING alltså!

Den andra perioden är ca tre minuter lång när Södertälje fortsätter sin härliga kväll och gör 3 -0 bakom Svedberg som annars spelade bra än så länge. Brynäs var fortfaranda inte med i matchen alls... det kändes dom det behövdes ett mål så de får lite energi till laget. Vilket som småningom kommer i andra perioden! 1 - 4 görs av Eero Somervuori! mycket viktigt mål! det kommer även i PP då Brynäs är riktigt bra!  Den andra perioden slutar
4 - 1 till hemmalaget. Nu var det bara tuta och köra i tredje perioden alltså!

Ja det var tuta och köra som gällde... 2 - 4 kommer i perioden! nu började Brynäs närma sig, och det var nu man började känna igen samma gamla vanliga Brynäs, det gjorde man inte i de två första perioderna. 2 - 4 målet som kom gjordes av samma gamla vanliga Eero Somervuori! alltså 2 målskytt än så länge ! detta mål hamnade även på min film som jag filmade med kameran under matchen. Jag ska försöka få upp filmen här så ni kan se målet och glädjen hos oss Brynäsare. Det var alltså bara två mål upp nu.. nje snart var det bara ett mål upp! för Lars Jonsson sätter 3 - 4 när det återstår några minuter bara. Och nu var det vild glädje i Brynäsklacken kan jag säga! nu väntade man bara på att 4 - 4 målet skulle komma också! vilket var ruuskigt nära att det gjorde... för lägen det skapade Brynäs men ni vet hur det brukar gå när man tar ut målvakten?? jo tyvärr slutade det som det oftast gör.. mål i tom bur för SSK denna gång. Och matchen är förlorad för Brynäs del.... mycket synd att inte kvitteringen kom, men starkt ändå att komma ikapp efter en mycket mycket dålig första period, den andra var inte så mycket bättre den heller. Södertälje vinner rättvist tyvärr.

Det här var en match som jag skulle vilja sammanfatta som en av Per Gessles låtar... "Här kommer alla känslor på en och samma gång" fast jag skulle vilja ändra den till "Här kommer alla känslor i en och samma hockeymatch" för det var verkligen olika känslor i denna match. Från att vara hur deppig som helst när laget låg under med 0 - 4 och sen när laget börjar klättra ikapp och gör 2 - 4 så börjar man tro på att detta kan gå vägen och humöret stiger till något glädjande istället. Och när det blir 3 - 4 då blir man helt plötsligt väldigt glad! och humöret är på topp igen... sen kommer dalen igen, när SSK gjorde sitt 5 - 3 mål i öppen kasse, då sjönk man som en sten till marken....för då var det ju avgjort...

Tänk vad en match innehåller mycket känslor och humörsvängningar.. undra på att mitt humör går upp ner ibland.. tittar på för mycket hockey helt enkelt! :D haha.
Ne den här matchen var inge bra från Brynäs sida. En sak vill jag säga och det är att jag tycker Greiss har fått sin chans att visa vilken bra målvakt han är i Brynäs. Tycker att laget ska satsa mycket mera på Svedberg nu! Greiss släpper in alldeles för enkla mål, visst i matchen mot Frölunda räddade han Brynäs... men en sån match någon enstaka match räcker inte. Brynäs måste plocka så mycket poäng som möjligt! det gör man inte med Greiss... tyvärr låt Svedberg få stå mot MODO på torsdag säger jag bara! mot hans gamla klubb tror jag skulle vara perfekt! men inte jag som bestämmer utan det är Czarnecki men jag tror mer på Svedberg... iallafall just nu.

Brynäs har nu ett miniuppehåll till torsdag då de åker till Ö - vik och spelar match mot Modo. Det blir en tuff match men alla gånger att Brynäs kan plocka poäng mot dom och ta med sig hem till Gävle. Det tror jag! om Svedberg får stå! :)