Hockeyunderhållningen igår är den i särklass bästa hittills !!

Så här dagen efter nyårsafton och början av år 2011 så kan man inget annat än som hockeygalning glömma bort gårdagens match mellan Kanada - Sverige i JVM. Det går bara inte... vilken match! okej vi tar det från början...

Alltså på självaste nyårsafton spelade Sverige en gruppsspelsfinal mot favoritlaget Kanada i just Kanada, eller okej i Buffalo i USA men typ bara någon km till gränsen till Kanada. Jag satt fastklistrad tillsammans med Jessica, Catarina, Eva och Linda framför TV:n.

19 000 på läktaren, inte dåligt !

Sverige får en olycklig start på matchen då Kanada slänger in en puck framför mål och som sedan styrs på något ben framför mål och rakt in i mål, vadå tur? men det är Kanada vi pratar om. Men Sverige vek sig inte för det utan bara någon minut efter slår Max Friberg in pucken på volley! jäkligt snyggt! Då säger Chris Härenstam " Häftig start på matchen" ja, skulle inte kunna sagt det bättre! Ja inte blev det mindre häftigare efter att Calle Klingerg sätter 2 - 1 till Sverige ! Sverige leder över Kanada !!! dock inte så länge till... Kanada gör nämligen 2 - 2 efter en jättemiss av Svenska målvakten Lehner. Synd det, Kanada är ett sådant lag som ska ha sån jäkla medgång i matcherna, och inte tala om tur, precis det fick vi uppleva när det endast återstår 0,5 sek. Pucken studsar ner bakom mål rätt upp i plexit och sedan på något underligt sätt kommer pucken fram framför mål och precis på bladet på en spelare i Kanada, och för honom var det bara att sätta pucken i nät.. otur otur för Sverige! säger som Wikegård " Det är ju ett helt sjukt mål, dom har en sån tur här så dom kan köpa varenda lott som finns" håller med Wikegård till 100 procent... Den första perioden slutar alltså 3 - 2 till Kanada, och vilken start på Matchen!!!!

Period nummer två börjar jäkligt bra för Svensk del Calle Klingberg sätter 3 - 3 pucken på något märkligt vis, men ska Kanada ha tur så ska ta me sjutton Sverige ha tur också!  Sverige sätter 4 - 3 målet också och här pratar vi inte om tur, utan om Skicklighet! det är Thörnberg som skjuter över målvaktens axel och pucken går in i mål! nu leder Sverige igen!!! men som många gånger förut så säter något lag kvitteringen, och det gör tyvärr Kanada den här gången 4 - 4 alltså. Så slutar den andra perioden.

Den tredje perioden är ca 4 minuter lång när det här hemma har blivit dags att skåla in det nya året, medans precis på tolvslaget blir mål för Kanada! skålet blev mer ett "Fan" än ett "gott nytt år!" hehe ne men visst var det irriterande att precis på tolvslaget gör Kanada sitt 5 - 4 mål. Men mycket hockey kvar att spela. Allt kan hända i den här matchen, det vet vi ! Ja och det vet vi ! nästa mål som kommer är SNYGGT!! det är såklart Sverige som gör det!! 5 - 5 genom Patric Chelin! så här säger Wikegård över målet: " Ne vilket KLASSMÅL!!" "tuneringens mål"
Ja visst var det snyggt!  likaläge ingen ! och Sverige håller i och tar den här matchen vidare till Sudden.
I Sudden händer det lite grejer hela tiden, men med två bra målvakter går den här matchen till straffar. Och jag har aldrig varit med om något liknade förut! VILKEN MATCH!! Jag har aldrig sett en sån här spännande och bra match som hockeygalning alltså!

När nu matchen skulle avgöras på straffar så var min puls uppe i maxpuls, man ville ju så gärna att småkronorna skulle vinna över de där kaxiga och äckliga Kanada! Straffdramat inledde med att Sverige fick börja slå sin straff, det är Oscar Linberg som får chansen mot Roy i Kanadas mål.

Sverige Oscar Lindberg - MÅÅÅÅL
Kanada Ellis - Lehner räddar !!! Miss
Sverige Calle Järnkrok - Miss
Kanada "största stjärnan"  - Miss !! Wikegård: HÄRLIGT !!
Sverige Anton Lander - MÅÅÅÅÅÅL !!

Här sätter Anton Lander den avgörande straffen!

Johan Larsson visar glädje !!

SVERIGE VINNER I KANADA ÖVER KANADA!!!
"citat från Chris Härenstam"

Ja en sån match ! En stolt Svensk får man vara nu! Det är en helt ossanolik match! tänk om hockeyunderhållning skulle vara så här ! då skulle jag inte klara av den underhållningen kan jag säga! en sån laginsats och ne man bara ryser när man tänker på matchen! Hoppas tränarna och grabbarna i Elitserien satt och tittade på denna match. Det finns mycket att lära och se på ! så otroligt häftigt !

År 2010 kunde inte sluta på ett bättre sett och inte kunde 2011 börja på ett bättre sett än att småkronorna slog Kanada i JVM !Kanada får spela Kvartsfinal, medans Sverige går direkt vidare till semi! som spelas på måndag 21.30 ! då alla kära svenskar måste ni bara sitta framför SVT och titta ! det är underbart  med JVM! det slår nästan allt och alla hockeymatcher det !!!