1 mål efter 18 sek och en onödig tackling av Bertilsson...det var den matchen det.

I torsdags var det hemmamatch för mitt kära Brynäs IF igen. Det var Luleå som kom på besök. 1-0 till Luleå efter bara 18 sekunder. Och det var faktiskt det enda målet som kom i den här matchen, tråkigt nog.

Matchens snackis efter matchen var Simon Bertilssons tackling på Berglund i Luleå. Om den var ful eller schysst...Bertilsson kommer i full fart och Luleåspelaren håller huvudet ner och tittar på puck. När Bertilsson tacklar honom olyckligt så att Luleåspelaren blir liggande på isen i flera minuter. Tacklingen tar mot huvudet, men det var absolut inte meningen att den skulle ta så illa. Bertilsson fick matchstraff och matchen fick avbrytas 10 minuter. Det här skedde fem minuter innan matchens slut. Som Brynäsare kändes den här matchen redan körd, för Luleå fick ju spela fem minuter powerplay och det var fem minuter kvar av matchen. Luleåspelaren kördes med ambulans till Gävle sjukhus, och publiken applåderar när båren lyfts in i ambulansen, riktigt sportsligt gjort !

När sedan matchen återupptas så är Brynäs riktigt nära att få in en kvitteringspuck. Nordqvist prickar innsidan stolpen. hm...ja det var Brynäs i den här matchen..stolpe, på mållinjen eller så stod den duktiga Johan Gustafsson i vägen för Brynäs. Matchen slutar 1-0 till Luleå.

En hjärnskakning och en skadad axel blev det för Berglund. och nu anmäls Bertilsson till Disciplinnämden och kan få flera matchers avstängning.

Så här säger Bertilsson själv:
"– Det är en vårdslös grej och det blir inte alls bra. Men jag hoppas alla inser att det absolut inte är meningen. Det går väldigt fort där ute och det är ett beslut som tas på någon tiondels sekund", säger Bertilsson till Gefle Dagblad.

Jo visst var det onödigt av Bertilsson att göra den tacklingen....men som han säger själv så går det så otroligt fort därute och man ska hinna tänka på någon tiodelssekund..ibland gör man då lite "okloka" beslut. Jag själv tycker aldrig det är roligt när spelare skadas pga en tackling. Men den tog väldigt illa....men samtidigt tycker jag att det är en schysst tackling...visst den tar mot huvudet, men det är för att Luleåspelaren tittar ner på isen och har inte koll på spelet..och då kan det bli som det blev. Men tacklingar mot huvudet är aldrig roligt och det hör inte till ishockeyn i huvudtaget. Men ibland händer det, och jag tycker inte att det är fel att Bertilsson får stängas av någon match...men vi pratar om NÅGON match och inte som Micke Renberg vill, typ 10 matchers avstäning, ne dröm och glöm Renberg! Bertilsson är inte en "buse" som åker runt och tacklar sönder spelare, utan han är en så kallad BRA tacklare...och den här gången tog den olyckligt, men för det ska han inte straffas så jäkla hårt....

Ne det här har blivit en stor snackis...hur många matcher Bertilsson ska ha och om tacklingen var schysst eller oschysst..jag är mest glad att det gick bra för Luleåspelaren...men inte mer än fyra matchers avstäning anser jag! men beslutet kommer att tas på måndag.

Annars var Brynäs spel inte alls så bra som de verkligen kan...alldeles för mycket spel ute vid sargerna och inga gubbar framför målet. Ne och sen måste jag ärligt talat säga..vilken tråkhockey Luleå hockey spelade i den här matchen. okej de gör mål efter 18 sekunder, men sen lägger de sig på försvar hela matchen typ..går bara framåt när lägerna kommer..ne skittråkig match. Var glad att det var ca 4700 pers som hade letat sig upp till Läkerolen den här kvällen...för det här spelet lockar inte fler människor på måndag när det är match mot Skellefteå. Klacken gör också sin sämsta match för säsongen. Ingen fart alls...

Ne allt måste blir bättre till kvällens bortamatch mot Timrå. Jag hoppas få se en härlig och underhållande match på TV. Med mycket skridskor från Brynäs sida. Kom igen nu Brynäs och visa vad ni kan !