En kväll då Norrena skulle ha skrapat fram 1 miljon på triss

Ja det var ju match igår för alla lag i elitserien. En rätt bra och häftig omgång. Hör bara på det här. Frölunda har det tungt tungt och ligger sist i tabellen efter gårdagens förlust mot SSK. Deras sportchef har avgått och allt verkar väldigt tungt där nere, samtidigt som Mattias Månsson gör succé i sin första match med SSK, hattrick igår och snacka om härlig start för honom. Timrå slog serieledarna Luleå i Coop arena där Luleå inte hade förlorat en enda match, men igår kom första förlusten fast dock i förlängning. Och inte tala om Norrenas förbannade räddning mot Brynäs. Kahnberg får helt öppet mål och Norrena får upp benskyddet och räddar med insidan hälen eller vad det var, blir säkert årets räddning. Det var omgången i stort det, nu ska vi in på detaljer i en av matcherna. Alltså Linköping - Brynäs.

Det var en ganska tråkig första period med inte så mycket målchanser, det var två lag som inte ville bjuda på någonting, utan de ville spela väldigt kontrollerat. Det skulle dröja ända till den andra perioden innan det första målet skulle komma. Brynäs jobbade in sig i matchen och kom till många målchanser.. men som det är i hockey så är det inte alltid rättvist och såklart att Linköping ska göra 1 - 0. Det blev en 2 mot 1 läge. Brynäs gjorde bort sig.. och det tar Linköping till vara på. Thomas Greiss hade inte en susning på det målet, det var inte hans fel för fem öre, utan det var ett misstag av Brynäs. Den andra perioden slutar 1 - 0.

Den tredje ligger Brynäs på för ett kvitteringsmål. Och det ordentligt! läge efter läge men den där svarta lilla sak som kallas för puck ville bara inte in. Sen stod det ett enormt stort lejon ivägen vid namn Norrena. Han tog ju allt och lite till. Lite Markströms känsla faktiskt, bara att han var tiger och inte lejon. Men ändå. När det återstår typ tre minuter av matchen så får Magnus Kahnberg det där jätteläget att kvittera, han skjuter mot öppet mål, men det där lejonet sprattlar med både vänster och höger benskydd och får ett benskydd på pucken... jag fattar inte hur karl kunde rädda pucken, det var förstårs hur mycket tur som helst! han skulle nog efter matchen åka och köpa en trisslott, för det var tur på den räddningen alltså.. på den trisslotten hade han säkert vunnit en miljon.. tycker synd om Kahnberg där faktiskt... det är ett läge där det ska vara mål, men samtidigt kunde inte Kahnberg göra mer än vad han gjorde.
Brynäs tar sedan ut målvakten och då gör Linköping 2 - 0.... som det ofta blir när laget som ligger under tar ut sin målvakt.

En riktigt jäkla bra match av Brynäs måste jag ändå säga! Det var riktigt stabilt bakåt och Greiss var riktigt bra i målet! det var målen som fattades, men lägen det fattades inte, utan ikväll var det för det mesta Brynäs mot Norrena. För det var han som räddade Linköping till poäng igår. Utan hans stormatch hade det nog stått 1 - 4 till Brynäs eller nått för lägen det hade Brynäs. Spelar Brynäs så här bra på lördag mot Timrå i Timrå så lovar jag att det blir poäng med hem till Gävle. För i går var det otur!

Men men ser fram emot lördagens omgång! kämpa Brynäs!

ja, tyvärr stod han som en vägg i Linköpingsmålet igår :/

Hoppas Norrena köpte en trisslott efter matchen.. han hade skrapat fram en miljon..