"Det är bra gubbar!, vi leder med 3 - 0 sluta spela och vänta på slutsignalen" Det här vinner vi!

God eftermiddag kära läsare. För Brynäs del var det match igår, uppe i Ö - vik mot Modo. Börjar direkt med att berätta vad som hände i matchen.

Brynäs kom ut heltaggade mot hemmalaget Modo hockey. Efter 43 sekunder tar Brynäs ledningen med 1 - 0 genom Eero the Hero! alltså Eero Somervouri!
3 minuter in i perioden gör Brynäs ett till mål och ökar till 2 - 0, målet gjordes av Magnus Kahnberg!. Skulle det bli målkalas i denna match tro?
Mycket riktigt! 3 - 0 kommer också 10 minuter in i perioden! det är Jonas Nordqvist som hittar målet. Modos målvakt Tarki eller vad han nu heter ger upp matchen och ger Dahlberg chansen att visa upp sig. Vilket han gör bra. 3 - 0 eller 0 - 3 ska det vara, det resultatet håller sig perioden ut.

Ni minns väl matchen mot Djurgården på Hovet???? Brynäs 3 - 0 efter första perioden och Djurgården vände och vann tillslut. Jag var inte alls lugn att det stod 3 - 0, jag vet att Brynäs kan tappa sånna ledningar. det har ju tyvärr hänt förut. Medans jag satt och funderade, hoppades jag för guds skull att Niklas Czarnecki manade på sina grabbar i omklädningsrummet, och att han inte nämde NÅGONTING om matchen på Hovet, utan den förlusten har de redan glömt. Hoppas verkligen Niklas sa till grabbarna att nu kör vi och det är 40 minuter kvar av den här matchen och vi leder med 3 - 0 och nu går vi för 4:an !!!

Istället är jag orolig för att Niklas sa så här "bra gubbar, nu leder vi med 3 - 0 nu slutar vi spela hockey och väntar på slutsignalen, det här vinner vi! "

För den andra perioden är bara 2 minuter lång när Modo sätter en reduceringspuck i mål bakom Thomas Greiss. Jag började ana "på Hovet matchen"  och inte blev det bättre av att Modo sätter 2 - 3 pucken i period nummer 2. 2 - 3 håller sig perioden ut. Det känndes inget vidare det här.... :/

Niklas fortsätter att mana på sina gubbar "det är bra Brynäs, håll i det här nu! bara 20 minuter kvar av matchen!"

Medans en helt vild Challe Berglund i Modos omklädningsrum säger åt sina gubbar att "nu jävlar gubbar tar vi det här, vi går för 3 - 3 och sedan sätter vi 4 - 3 också, vi vet att Brynäs har tappat 3 - 0 förut och den chansen ska vi ta och göra lika som Djurgården gjorde då! kom igen nu ! "

Det märks i början av den tredje perioden att Niklas har sagt åt Brynäs att spela ett riktigt stabilt försvarsspel, för det märks.. medans Modo bara trampar på och går för 3 - 3 och mycket riktigt kommer den där ...... 3 - 3 också men det dröjde ganska länge innan den kom. När det återstår ca 3 minuter av matchen kvitterar skit Modo! till
3 - 3. Och nu oroar verkligen "Hovetmatchen" jag tänkte bara för mig själv "jaha när kommer 4 - 3 målet då för Modo?"

Det där 4 - 3 målet kom aldrig efter full tid, utan Brynäs IF får ta med sig 1 pinne till Gävle, som egentligen skulle ha varit 3 pinnar!. Men det var inte slut än, det skulle spelas förlängning, men där hände det inte mycket och matchen går till straffar. Det där jäkla straffavgörande som bara är tur eller otur känns det som. Modo fick bonuspoängen med sig. efter en hel del straffar.... Men Brynäs kunde inte avgöra när de hade chansen. tyvärr.

När ska Brynäs lära sig att spela på ledning?? 3 - 0 ledning efter första perioden är en mardröm för Brynäs! Det går tyvärr inte att hålla eller att gå för 4:an gick inte heller. Ne skärpning Brynäs!. 3 - 3 målet skulle nog även Greiss ha haft också... såg inte otagbart ut men men ska inte skylla på målvakten, men jo Greiss den skulle du ha haft. Brynäs får inte fortsätta att tappa poäng på detta vis.. då förlorar de många poäng i längden. Ne inge 3 - 0 ledningar efter första perioden för Brynäs del..

Och föressten vad tror ni att Czarnecki sa efter matchen? "VI SKULLE JU HÅLLA I DET HÄR!!! DET ÄR BARA FÖR DÅLIGT!" kanske så?? men jag vet att Niklas gjorde allt för att få gubbarna att göra mera mål och att spela ett bra försvarsspel samtidigt som de spelar anfallshockey för att göra fler mål. Jag vet vem Niklas Czarnecki är...jag följer laget vart de än befinner sig och till och med på träningarna så ja....... han är GRYM!

Ne nu blickar vi framåt mot torsdag och helgen!
Torsdag: Brynäs - Färjestad
Lördag: Brynäs  -Frölunda (Hockeyfesten)

Två hemmamatcher innan landslagsuppehållet. Mer än gärna 6 poäng på dessa två matcher!