En arena där bortaklacken har hemmaplan

Ja så var snart helgen slut. Denna helg har för mig bara varit ett helt äventyr, från fredag eftermiddag till lördag natt. Därför jag, Catarina och Eva skulle åka till Göteborg med Brooklyns tigers på lördagen och se Brynäs spela mot Frölunda i Scandinavium som ligger i Göteborg. Innan lördagen alltså på fredagen skulle vi ha en liten uppladdning inför resan med b.l.a "nordqvist tårta". Spelarna hade en tävling på kondotoriet Bodins förut och vinnare skulle få sin tårta såld i butiken. Fast inte just Nordqvist tårta men en tårta som såg ut som hans som han gjorde i tävlingen. Jag och Cattis åkte och hämtade den på fredag eftermiddag. Sen efter ett tag kom Linda och Eva till Cattis och då spelade vi lite NHL10 och åt pizza och spelade "Sanning eller konsekvens" allt möjligt gjorde vi och vi får inte glömma den goda tårtan också som vi åt! mer än godkänt Nordqvist! :D runt 11 tiden åkte Linda hem och kvar blev då de som skulle åka till Göteborg på lördagen. Bussen skulle gå klockan 07.00 från bussstationen. Så vi tänkte sova i skaplig tid iallafall. Fast först mera spelande av NHL10 där alla spelade 2 - 1 eller 1 - 2 mot motståndarlaget på lördagen. Därför tippade vi det resultatet. :)

När klockan börjar närma sig 01.00 tänkte vi att nä nu får det vara nog och vi måste sova om vi nu ska orka med morgondagen. Vi släckte lamporna la oss i våra sängar och pratade....och pratade och pratade... ja inte ville vi sova eller.. vi var inge trött. Vi var hur pigga som helst. Vi satt uppe och knäppte kort och tittade på mina hemgjorda Brynäsfilmer. Efter filmerna var vi alla döttströtta och vi slumrade till alla tre. Men då var klockan runt 03.30 och vi skulle upp 05.00 så ja lite sömn fick vi men inte mycket alls.

Då var det lördag klockan 07.00 och alla tre sitter i en minibus helt dötrötta ;) nu skulle alltså vi åka buss i 7 timmar på ett ungefär. För att se Brynäs i Scandinavium och sedan efter matchen åka 7 timmar hem också, folk måste ju tro att vi är knäppa :) men men jag vill uppleva Scandinavium, de sägs att det ska vara bra tryck och stämningen på topp. Sen har inte Brynäs spelat så bra i Göteborg i Scandinavium men det struntade jag i. Det skulle upplevas sen om det blir vinst eller förlust är sak samma typ ;)

Bussresan gick bra, tyckte det gick rätt så snabbt ändå. Väl nere i Göteborg var man som en yr höna. Kände inte igen någoting och inget alls. Jo en sak, människor klätt i Brynäskläder, de vimlade lite sånna här och där och det kände man ingen, men själva staden, sen när man skulle gå över gatan ja då kan det dyka upp spårvagnar helt plötsligt. vad sjutton! :) föressten spårvagn åkte vi till Scandinavium. Det gick ju bra. Tur att man åkte med andra männsikor som kände igen Göteborg lite iallafall. För själv var man helt vilsen.

Väl inne i arenan så vet man ju hur det fungerar, inne i arenor är man inte amatör om man säger så :D arenan var rätt häftig alltå innuti arenan. (får se bild sen). Den gick liksom runt. Ja ni får se sen. Vi tog lite snabbmat på plats i arenan. Sen var det bara att ställa sig på plats där man skulle heja fram laget.

Nu till själva matchen, det var ändå därför vi hade tagit oss från Gävle till Göteborg för att se hockey. Frölundas intro tycker jag var lite häftigt, iallafall när spelarna kom in på isen, de hade eldflammor runt arenan som ploppade upp lite då och då. annars var introt inte så mycket. Matchen började inge vidare för Brynäs eller ja de hängde med rätt så bra ändå men det var Frölunda som kunde ta ledningen i första perioden med 1 - 0. I den andra perioden kunde också Frölunda göra 2 - 0. Men snabb replik från Brynäs och Eero Somervuori kunde sätta 2 - 1 som var mycket viktigt. Men innan andra perioden var slut kunde Frölunda dra iväg till 3 - 1 ledning och då kändes det som om Frölunda skulle ta det här och Brynäs skulle få åka hem till Gävle med 0 poäng. Jag hade iallafall gett upp hoppet, fast det är Brynäs vi pratar om så kändes det inge bra. Den tredje perioden började inge vidare heller, dock inga mål till Frölunda men spelet stämde inte så mycket och Frölunda bevakade sin ledning väldigt bra. MEN SEN! när klockan står på 56.30 så sätter junioren Jakob Silfverberg 3 - 2 och matchen får nerv och jag börjar få lite hopp tillbaka. När det återstår mindre än 1 minut kvar tar Brynäs ut Svedberg och Brynäs spelar 6 mot 5 och gissa vad som händer, Brynäs kvitterar genom Calle Järnkrok!! till 3 - 3. Jag trodde inte mina ögon att denna match skulle gå till förlängning när Frölunda ledde med 3 - 1. Men allt kan hända när det gäller hockey och Brynäs IF. Glädjen i Brynäsklacken efter 3 - 3 går inte att beskriva. Den var UNDERBAR!  inga mål i förlängningen och i straffavgörandet kunde Frölunda avgöra. Men vilka ska vara mest nöjd med denna seger tro?, visst Frölunda tod 2 poäng och Brynäs 1 men samtidigt kändes det mer som att Brynäs vann 1 poäng och Frölunda förlorade 1 pinne. De skulle såklart ha haft 3 pinnar, men Brynäs stal en pinne! :) JÄKLIGT STARKT GJORT! av Brynäs! det behöver absolut inte betyda att det är kört när det står 3 - 1 till det andra laget utan allt kan hända. Nu fick man åka hem till Gävle igen med ett rätt så glatt gäng igen;) vilket var underbart!

Nu till själva stämningen i arenan. Jag vart väldigt besviken på Göteborgpubliken, trodde att det skulle vara mycket mer tryck på läktaren än vad det var. Jag har hört rykten om att Scandinavium ska vara en arena där det ska vara tryck och bra publik. men aldrig att jag tyckte det. Det var tyst på publiken, det var en liten skara Frölunda supportrar som hejade lite på laget, med det hördes inte mycket. Brynäsklacken hördes mycket bättre och mycket mera, och var större :) det var en besvikelse hos alla vi Brynäsare som hade tagit sig till Göteborg. Men men nu vet man det också, sen var det någon bokmässa samtidigt som hockeyn, så jag vet inte om Göteborgaran hade valt det istället för hockey, för det var ungefär 9000 st på läktaren bara och arenan tar in 12 000 typ :) det var grymt härligt att få tyst på hela Scandinavium när Brynäs kvitterade! :D härligt är det också när brynäsklacken tar över hela arenan! till exempel när vi sjöng "hemmaplan....hemmaplan...hemmaplan" ;)

Det var en lyckad resa och roligt att få uppleva det :) hemresan var dock lite seg men hem kom vi iallafall. Typ runt 02.00 tiden kom vi hem till Gävle igen :) Sen var det bara sova som var ordet! :) är rätt trött nu så det blir snart att sova om jag ska orka upp i morgon till högskolan :)

Här kommer lite underbara bilder:


Nordqvist tårta <3 mycket god :)


ett galet gäng! :)

biljett :)


Scandinavium :)


häftig arena


3 - 3 !! <3



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0