Drömfinalen 2013 !

Norrbotten mot Västerbotten...Där kommer årets SM-final att spelas. Luleå mot Skellefteå, det blev en riktig drömfinal. Luleå slog ut Färjestad med 4-1 i matcher och Skellefteå slog ut Linköping med exakt samma siffror 4-1. Är båda lagen värda en SM-final? självklart är det här dom två vassaste lagen i Sverige just nu. Skellefteå med sin underbara ungdomsverksamhet, det är verkligen ungdomarna som har tagit Skellefteå så här långt i slutspelet. Tycker att de "äldre" har mycket mer att ge och visa. Ska Skellefteå äntligen vinna SM-guld så måste alla vara med på resan, de unga kan inte leda laget hela vägen, inte vad jag tror iallafall. Där tycker jag att Skellefteå har en svaghet att de "äldre" spelarna inte har visat vad dom kan, inte än. För vart är till exempel Bud Holloway och kaptenen Jimmie Ericsson? men men vi får se om även dom kan komma igång i finalspelet. Skillnaden med Luleå hockey är att där har man många kedjor som gör mål och som producerar. Vilket är viktigt i finalen. Fördel Luleå? svårt att säga men det kommer bli otroligt häftiga matcher iallafall.
 
Tänk bara på målvaksduellen!
Joacim Eriksson  VS  Johan Gustafsson
Vilken målvaksduell? vem är hetast i en SM-finalserie? Jocke Eriksson har varit med i två finalserier tidigare, dock förlorat både gångerna. Johan Gustavsson har också varit i hetluften, succemålvakten i JVM i vintras. Så det blir en härlig målvaksduell i det hela.
 
Båda lagen har blott bara 1 SM-guld på meritlistan genom åren. Så klart är att något av lagen kommer att ta sitt andra SM-guld genom tiderna. Det är ganska häftigt ändå. Det betyder för mig att båda lagen är värda gulet, frågan är bara vilket Norrlandslag som tar det?
För mig spelar det ingen roll! Skellefteå är kanske värda det efter 2 raka finalförluster...samtidigt som Luleå hockey också är värda det, dom har inte vart i final sedan 1997.
 
Finalspelet drar igång på lördag! må bästa Norrlandslag vinna!
LULEÅ HOCKEY    VS   SKELLEFTEÅ AIK
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0