Skellefteå AIK svenska mästare 2013!

De var bäst från början till slut. Det var bara så det var helt enkelt. Det där laget Skellefteå AIK. Laget hade serieledningen långa stunder i grundserien, och man vann första platsen efter 55 spelade omgångar. Man slog ut Brynäs ganska enkelt i kvartsfinalen. Kanske det lag som kunde störa Skellefteå AIK som mest var ändå Linköping. Dom tog var och varannan match till förlängning men där var Skellefteå starkare. Men en stor applåd till Linköping som ändå försökte. Finalen var nog lika enkel som kvartsfinalen ungefär. Luleå kom inte alls upp i den standard dom egentligen kan, eller var Skellefteå alldeles för bra?
 
Skellefteå har haft en otrolig bredd på säsongens trupp. Alla har verkligen bidragit i slutspelet och under hela grundserien dessutom. Och framförallt ungdomarna! Förra säsongens guldlag Brynäs hade en spelare som utmärkte sig och fick väldigt mycket uppmärksamhet, han jag pratar om heter förstårs Jakob Silfverberg. Men säsongens guldlag Skellefteå AIK så är det inte en enda stjärna som det har fokuserats på, utan det är hela laget och den enorma bredd som fanns där. Det är bara att lyfta på hatten och säga grattis. Värda guldet måste jag ändå säga att ni var.
 
Det här visar på vad det är viktigt med en bra juniorverksamhet. Under några år nu så har Skellefteå AIK och Brynäs IF varit dominerande när det gäller ungdomar och juniorsatsningen. Nu har många lag tagit efter och lyckats dom med. Men värt att notera är faktiskt att på de två senaste åren så har dessa två lag vunnit ett varsitt SM-guld. Brynäs 2012 och Skellefteå nu 2013. Vad betyder då detta? jo att det lönar sig att satsa ungt! Det går liksom inte att bara plocka upp någon junior från J20 till A-laget och sen tro att man kan vinna SM-guld, utan det är långsiktigt arbete som krävs och att det verkligen finns någon som har ansvaret för att utveckla juniorerna och se till att de är redo för A-laget och Elitserien. I Brynäs har man någonting som heter morgondagens Brynäsare där till exempel Ove Molin är med och hjälper till att träna juniorer till att vara redo för A-laget under en snar framtid. Viktigt viktigt att ha en bra och ordentlig juniorverksamhet! Grattis Skellefteå och Brynäs !! fortsätt så här!
 
Jag kan tänka mig att människor i Skellefteå firar på som bara tusan just nu. Och det är dom absolut värda alla gånger om. Men mitt under detta guldfirande så är det faktiskt ett speciellt datum idag för oss Brynäsare. 19 april....väcker det några guldminnen tro? Nu är snart den här fredagen slut....men just vid den här tiden för ett år sedan så var det fest i hela Gävle. Brynäs hade tagit sitt 13:e SM-guld i historien. Inne i stan var det helvilt, folk tutade med sina bilar, sprang på gator med Brynäsflaggor i skyn, människor var helt galna. Jag själv dock var mest bara chockad och glad på samma gång. Förstod nog inte riktigt vad som hade hänt. Men fest var det....
Jag hoppas verkligen få vara med om det här igen! det går inte att beskriva känslan, eller jo ni Skellefteåfans kan nog göra det just nu.
 
Det sägs att Elitseriepremiären kommer att spelas mellan Leksand och Brynäs i Leksand! ojojoj säger jag bara...hur hade man tänkt få tag på biljetter till den matchen? det löser sig säkert....men tänk vilken premiär! den 14 september drar det igång! att få starta säsongen med ett Gävledaladerby skulle inte göra saken sämre, visa Leksand direkt vart skåpet ska stå!
 
Ne dags att sluta skriva, åter igen ett stort Grattis till Skellefteå AIK och supportrarna där uppe!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0