Det är nu vi supportar kastas mellan hopp och förtvivlan! det är nu allt börjar!

Nu dags för det alla har väntat på ! SM - slutspelet i ishockey...som hockeyälskare finns det inget roligare den här tiden på året då man som supporter kastas mellan hopp och förtvivlan...det är nu ishockeyn börjar på riktigt, och jag är så oerhört glad att Brynäs är ett av dom åtta lagen som har tagit sig vidare för att slåss om SM-guldet. För att nå hela vägen måste laget spela på topp i alla matcher, det går inte att göra en halvbra match, utan nu måste alla göra sitt yttersta och ge 100 procent i varje närkamp, ja det låter enkelt men det återstår att se om Brynäs har den kapaciteten. Det är även nu Tommy Jonsson sätts på riktiga prov, det är nu han ska leda detta lag till någonting som vi supportrar inte har fått upplevt på väldigt länge. Det är nu festen kan börja i Gävle och Läkerol arena!

Brynäs hamnade på plats 4:a i tabellen tillslut, vilket är en mycket bra placering. Brynäs fick det lag som inget annat av topplagen ville möta, det blev alltså Frölunda HC..

Ett Frölunda som slutade på plats fem i tabellen. Har en riktig farlig målvakt, eller? jo visst är Frederik Andersen en klassmålvakt...i grundserien ja, men hur funkar han i ett slutspel? det vet vi inte ännu...Med störning och skymning av honom kan Brynäs få in många mål, det tror iallafall jag. Annars är Frölunda ett starkt lag med en bred trupp. har ett riktigt bra försvarsspel. Sen får vi inte glömma bort "dragkedjan" med Lundqvist, Kahnberg och Tolsa...de kan nog snurra på bra i anfallszon. Dock har Frölunda ett ganska okej powerplay, inte mer, de ligger på 17,96 procent...Boxplay är något hetare..83,80 procent. Frölunda blir farliga...mer säger jag inte.

Nu till Brynäs, som slutade på en fin 4:e plats i tabellen. Ett väldigt skickligt lag med många skickliga spelare. Men hur kommer Brynäs göra med målvakerna, Svedberg eller Honken? Honken som har mycket erfarenheter av slutspel, men som senast mot Timrå släppte in 3 onödiga puckar...är han för ojämn? men en Svedberg som också har darrat lite på sistone, och gör nu sitt första slutspel...det här är någonting för Pekka att fundera över det. Men iallafall så har Brynäs ett powerplayspel som har varit överlägset i serien hela säsongen, de ligger på 25,56 procent! kan man fortsätta att ha den procenten i slutspelet, så kan det här räcka riktigt långt. Sen två herrar som ska "leda" detta lag är fantastiska nr 100, Jakob Silfverberg! och lekkamraten Calle Järnkrok. De kan gå fram och avgöra matcher kan jag lova! men vi ska inte glömma bort Johan Larsson också, han kan mycket väl bli matchhjälte!  Det blir ett tufft uppdrag för Brynäs, men jag tror stenhårt på det här laget och jag vill tro att de tar sig vidare till semi! Det blir väldigt intressant att följa och ni minns väl målsättningen inför säsongen....nu kan resan börja på riktigt!


Spelschemat för kvarsfinalserien mellan Brynäs-Frölunda ser ut så här:
11 mars Brynäs-Frölunda 15.00 Läkerol arena
13 mars Frölunda-Brynäs 19.00 Scandinavium
15 mars Brynäs-Frölunda 19.00 Läkerol arena
17 mars Frölunda-Brynäs 15.00 Scandinavium
EV, 19 mars Brynäs-Frölunda 19.00 Läkerol arena
EV, 21 mars Frölunda-Brynäs 19.00 Scandinavium
EV, 23 mars Brynäs-Frölunda 19.00 Läkerol arena

Så ser schemat ut för Brynäs kvartsfinalserie. Vad väntar vi på? nu kööör vi !!

Det är nu dom här grabbarna ska ha lekstuga! ;)

Vilken målvakt?

Nu gäller det att göra dom bästa matcherna för säsongen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0