2 poäng närmare hemmafördel i slutspelet!

53 omgångar av säsongens Elitserie är spelad! det är nu det verkligen avgörs, jag tror aldrig att tabellen har varit så jämn som den faktiskt är den här säsongen. Men det är det som är så roligt, fast tack och lov att inte Brynäs är med där nere och krigar om en slutspelsplats, eller ännu värre, kämpar om att undvika kvalserien. Ne Brynäs är där dom ska vara den här säsongen, bland de fyra bästa! om det nu håller, men jag hoppas på att det slutar med hemmafördel i slutspelet.

Gårdagens match för Brynäs var Modo borta i Ö-vik. Ett Modo som kämpar om den sista slutspelsplatsen. En match som är väldigt jämn matchen igenom. Båda målvakterna i lagen spelar oerhört stabilt. Men det är Modo som kan ta ledningen i den andra perioden, i den spelformen som Brynäs är bäst i, powerplay. 1-0 till hemmalaget. Men precis efter deras mål så drar Modo på sig en utvisning och Brynäs får visa upp sitt fina powerplayspel, och där smäller det direkt! det är Ryan Gunderson som skjuter från blå och pucken dundrar in bakom Tellqvist! 1-1. Modo gnällde över att Johan Larsson var framme och störde Tellqvist i skottögonblicket och målet borde inte ha blivit godkänt, ja visst står han där framför mål, men där får man stå..äh jag vet inte hur mycket man ska gnälla över det, men hade det vart tvärtom så hade man säkert tyckt att det inte skulle vart mål. Modo hade en jättechans i slutet av matchen då Honken ligger och simmar och Modospelaren har öppet mål...men MISSAR! tack för det ! 1-1 efter tre spelade perioder. Förlängning väntade.

En förlängning där båda lagen skapade några vassa chanser men två bra målvakter stod ivägen ikväll. Det skulle visa sig att det blev ett straffavgörande. Ett straffdrama som gick så här:
Jakob Silfverberg BIF - Mååååååål (pang på bara, inget dribblande!)
Per-Åge Skröder MODO - Miss (missar sista dragningen och pucken går utanför målet)
Jesper Ollas BIF - Miss (försöker hitta ett hål mellan benen, lyckas nääästan)
Mattias Ritola Modo - Miss (Honken följer med fint och räddar med benskyddet)
Johan Larsson BIF - MÅÅÅÅÅÅL (rakt upp i nättaket!)

2 poäng till brynäs alltså denna kväll! En underbar vinst...dessa poäng kan visa sig bli avgörande för vilken placering det blir. Viktigt viktigt! I morgon lördag väntar en jättehäftig match i Läkerol arena där Brynäs tar emot Frölunda! endast 2 poäng skiljer dessa två lag åt i tabellen, ska Brynäs få behålla sin tredje plats eller går Frölunda om och puttar ner Brynäs till en fjärde plats? ja det är frågan...kom till Läkerolen och se kanske säsongens häftigaste match! Mot seger Brynäs !

Honken storspelade mot Modo igår !

Här har ni tabellen efter 53 omgångar...tajt tajt tajt !!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0