Brynäs vann första kvartsfinalen! stämningen var makalös häftig!

Kvartsfinal 1 i Läkerol arena skulle visa sig bli tuff, grinig och ett domarbeslut som får kritiseras ordentligt. Men det blev en hockeyfest! både på isen och läktarna.

Nervositet är någonting som jag inte klarar av....det här var en match av spänning hela matchen igenom. Matchen började med en riktig slutspelskaraktär med mycket känslor, hög fart och bra stämning på läktarna. Trots allt detta så slutade den första perioden mållös.

Den andra perioden var det chanser åt båda hållen, men vi hoppar fram till 16 minuter in i perioden. Brynäs spelar powerplay och Widing stänker in 1-0 till Brynäs och hemmapubliken fick jubla! men det här var tyvärr en jättemiss av domaren Morgan Johansson. Mats Lavander slår nämligen av en frölundaspelares klubba så den går av, medans Widing skjuter pucken i mål och domaren dömer mål för Brynäs. Men det konstiga i det här är att domaren Morgan Johansson sätter upp handen för utvisning, men sen pekar han mot mål och dömer mål, fast det var en solklar utvisning på Mats Lavander. Men domaren förklarar sedan att han trodde att det var Frölundaspelaren som gjorde någonting med Lavanders klubba eller hur det var, men därför var det en avvaktade utvisning för Frölunda, men att det egentligen var Lavander som skulle ha åkt ut.

Det är oerhört tråkigt när det ska bli sånna här missar av domarna. Nu gick det här för Brynäs så jag har egentligen ingenting att säga, men hade det vart tvärtom så hade man såklart vart jätteförbannad, och jag förstår att Frölundasupportrarna är förbannade över det här som har hänt. Men det är bara att gå vidare....domaren Morgan Johansson lär inte ha sovit gott inatt...men starkt av honom att ställa upp i en TV-intervju direkt efter matchen! det visar ändå att han står upp för det han har gjort.

Men nu åter till matchen. Två minuter efter 1-0 målet kommer Brynäs i en kontring och min favorit Jonathan Granström stänker in 2-0 !! helt sagolik stämning det blev i Läkerolen! Och den stämningen fortsatte..fast inte så länge, för innan period 2 var slut så kunde Frölunda reducera...2-1 efter två spelade perioder.

Nu skulle den tredje perioden visa sig bli en riktig rysare enda in i slutet. Jag var så nervös så i vissa stunder vågade jag knappt titta. Men tillslut fick det bli ett glädjevråååååål av alltihopa! Järnkrok sätter 3-1 i öppen kasse och Brynäs leder nu matchserien med 1-0 i matcher!

Det här var verkligen slutspelshockey som slutspelshockey ska vara ! många som klagade på vart publiken var..jo visst, bara 6200 personer, det är för dåligt i ett slutspel. Men samtidigt så tänker jag såhär, tänk vilken stämning både ståplats och sittplats bjöd på igår, ja bättre stämning än när hockeyfesten var på plats i höstas! och då var det nästan fullsatt! så det här var verkligen en feststämning, och det var underbart att det även fick sluta i feststämning också! På torsdag kommer det nog lite fler folk skulle ja kunna tro, kvartsfinal 3 är det dags för då. Underbart att Brynäs vann en hemmamatch i slutspelet, vilket inte har hänt på väldigt länge. Sen måste jag bara berömma sittplats och idén med att ha  "dragsspelsklapper" eller vad det är...men någonting som skapade en häftig stämning i hallen. Jag har inte varit i Läkerol arena och det har varit sånt här tryck på sittplatspubliken, de klappade nästan hela sista perioden. Jättehäftig stämning! nu hoppas jag att den härliga stämningen fortsätter på torsdag då det är dags för nästa hemmamatch i kvartsfinalspelet. Ståplats var jäkligt bra dom också igår! bättre än under hela säsongen...jättekul!

Nu är Brynäs riktigt laddade för nästa kvartsfinal som spelas i Scandinavium i morgon (tisdag) 2-0 där och Brynäs skapar en enorm press på Frölunda. Men det blir en svår nöt att knäcka för Brynäs, för Frölunda är riktigt starka i sin borg, men men det är slutspel, allt kan hända! jag måste bara tacka Rolf Lassgård för den uppvisning han visade upp igår på läktaren när han hetsade upp publiken med att slå slå med "klappsaken" !! ett stort jubel utbröt då....han visar att han har ett stort hjärta för klubben Brynäs IF!! jäkligt roligt!!