Omgång 55: Mäktig vändning Brynäs!

Först måste jag bara ta ett djupt andetag och pusta ut från gårdagens dramatik. För visst var det spännande? Det här var iallafall för mig den mest spännande slutomgången jag har varit med om.

Brynäs hade match mot Timrå i Sundsvall...en match som var så viktig att vinna för Brynäs om de skulle ha någon chans att komma på fjärde plats i tabellen. Men vad Brynäs höll på med kunde nog inte ens experten Niklas Wikegård svara på, han som kan allt...laget åkte inte skridskor, hade 3 skott på mål efter första perioden om jag minns rätt...ne Brynäs var INTE med för fem öre, och resultatet efter första perioden var glädje för Timrå men pinsamt för Brynäs..3-0 till hemmalaget.

Den andra perioden går Timrå till en 4-0 ledning. Nu var det här bara en transportsträcka för Timrå som inte hade NÅGONTING att spela om...utan de har varit klara för kvalserien en längre tid, men vill såklart vässa formen till kvalserien, och som laget bara spöade ner mitt kära Brynäs. Men sen hände det någonting, det var som om lagen bytte tröjor med varandra...nu var det Brynäs som åkte skridskor och gjorde mål!
4-0 blev:
4-1 Calle Järnkrok 7.47 i andra perioden
4-2 Jonas Nordqvist 8.09 i andra perioden
4-3 Sebastian Lauritzen 9.35 i andra perioden
4-4 Mattias Ekholm 8.56 i tredje perioden
4-5 Johan Larsson 9.42 i tredje perioden

Brynäs vänder alltså från 4-0 till 4-5 !! helt makalöst! Det här håller hela matchen ut och Frölunda förlorar hemma mot Färjestad och det innebar att Brynäs klättrade upp till en fjärde plats i tabellen och får hemmafördel i slutspelet! Det var nog inte bara jag som inte fattade någonting efter slutsignalen mot Timrå. Men det som hände i första perioden får inte hända i slutspelet, för då är det kört på en gång.

Sen fick Timrå ett matchstraff och det öppnade för fem minuter i powerplay för Brynäs, samtidigt som Timrå drog på sig ännu en utvisning och 5-3 spel för Brynäs...där Brynäs både kvitterar och gör ledningsmålet, det är där matchen avgörs...

Hur gick det då för dom andra lagen?....ja Linköping klarade elitseriekontraktet utan att behöva kvala, Modo tog sig till slutspel och Djurgården får ge Timrå sällskap i kvalserien.

Brynäs kom fyra och fick inte välja, utan fick det lag som ingen av lagen ville ha. Det blev Frölunda......mer om kvartsfinalmotståndarna i nästa inlägg...

Timrå lekte med Brynäs i den första perioden

Honken fick kliva av efter den första perioden...han släppte in 3 puckar som han kanske borde ha tagit