Sent avgörande av Elitseriens hetaste back!

Ännu en kväll med hockey i Läkerol arena. Denna torsdagskväll med en hel talangfabrik på isen. Bara namn som Calle Järnkrok, Anton Rödin, Melker Karlsson, David Rundblad, Martin Lundberg, Jacob Silfverberg, Adam Larsson, Tim Erixon, Johan Larsson, Victor Bergling..... jag tror jag stannar där. Men det finns flera. Ni hockeygalningar kanske redan har förstått att matchen spelades mellan Brynäs IF - Skellefteå AIK. Om ni inte visste det så vet ni det nu. Jag väntade mig en fartfylld hockey, med ganska dåligt försvarsspel och mycket mål framåt. Jag spelade TV - spelet NHL11 innan matchen, spelade en match just mellan Brynäs - Skellefteå och matchen slutade 2 - 1 till Brynäs. Jag sa för mig sjäv, att aldrig att detta kommer att bli slutresultatet i dagens match. Både Brynäs och Skellefteå kommer göra fler mål framåt.

Nu ska ni få höra hur det gick.
En ganska lugn inledning, där både lagen kände på varandra, inget lag ville ta kommandot i matchen utan det kom lite chanser här och där för både lagen. Men 0 - 0 stod sig perioden ut.
Den andra perioden är 7 minuter lång när Skellefteå AIK tar ledningen genom Erik Forssell. alltså 0 - 1 till Skellefteå. Men Brynäs gav inte upp för det för senare under perioden kvitterar nämligen Brynäs till 1 - 1 genom talangjunioren Jacob Silfverberg!. Inför den tredje stod det 1 - 1. Och denna match skulle bli spännande.

Nu får ni hänga med här... En ganska tråkig sista period med några enstaka chanser åt både hållen. Men när klackledaren säger till Brynäsklacken att idag är Toralf här från Glada Huddik teatern för att heja fram Brynäs till en seger. DÅ vaknar Brynäsklacken till och ropar "VI VILL SE TORALF VINKA" såklart vinkar han lite småförsiktigt till Brynäsklacken och flinar. Samtidigt som en viss Rolf Lassgård står upp vid sittplats och skriker ut sin ilska på domaren att det inte blev utvisning på en Skellefteåspelare eller något. Bara så där förbannad som Lassgård kan bli. Sedan ser man på samma ställe där både "hejande Toralf" sitter och den "förbannande" Rolf Lassgård står, ser man också en varg skymta genom Läkerolens stolar. Alltså vargen Jonathan Granström, som för nuvarande är skadad och får följa matchen genom läktarplats. Mitt bland kändisarna sitter han och följer sitt lag på spänning, och hoppas att detta ska gå vägen.... för en arg Granström kan till och med bli värre än en förbannad Rolf Lassgård. Inte vet jag men kanske. Ja men nu tillbaka till Brynäsklacken som ropar "VI ÄLSKAR TORALF" <3 då händer någonting i Brynäs spel som gör att Brynäsklacken jublar och hela Läkerol arena jublar för kung och fosterland, man ser även att "hejande Toralf" flinar åt Brynäsklacken och tar fram sin vackra Brynäsflagga som han viftar med så fint så fint, och Förbannande Rolf Lassgård han tar bort sin ilska och tar fram Brynäshjärtat och bara skriker ut sin kärlek genom isen... samtidigt som Jonathan Granström jublar lite försiktigt och tänker inom sig att YES de tog 3 poäng utan mig! :) Men visst ylade vargen lika mycket som han gör på isen allt.



Granström, Hejande Toralf och förbannande Rolf Lassgård <3


Ja när det återstod 1 minut på matchuret sätter Brynäs 2 - 1 !! och Talangfabriken bara fortsätter att producera, denna gång den glödheta backen Mattias Ekholm! han gjorde 1 mål i Mora förra säsongen, nu är han uppe i 6 fullträffar på 13 omgångar!!! vilken STJÄRNA!  Han blir viktig för Brynäs!  Ja Brynäs tar 3 poäng ! en riktigt härlig och skön seger både för Brynässupportrar och laget på isen. Och framförallt för Niklas Svedberg som bara släppte in 1 puck i mål. Han gjorde en stabil och väldigt bra insats i målet i går.

Det jag skrev längre upp i inlägget om att vi skulle få se många mål idag, var väl inte riktigt det vi fick se kanske men försvarsspelet var inte det bästa i något av lagen. Lite slarvpass hit och dit. Men en sak som stämde riktigt bra var TV - spelet NHL11. 2 - 1 i spelet och 2 - 1 i verkligheten, och jag som var stensäker på att det skulle bli mera mål. Men ibland har man fel och TV - spel har rätt. Så kan det vara.

Segern var så härlig att man kunde gå hem studsandes ;) typ... Ne men glada var vi. Det kändes som denna trepoängare var väldigt härlig att ha. det är alla trepoängare men det var något extra med denna. Allt kändes så bra på något sätt, det var något som var riktigt bra.. :) det man möttes av när jag kom hem, när jag slog på datorn och kvällstidningarna var något som bara kändes YEES DET HÄR ÄR VAD VI BEHÖVER! 
Så här stod det:



Det är det här som behövs i Brynäs IF idag. En riktig bra målvakt.! Kanonvärvning verkar det vara. Nu kan inte jag sitta här att skriva åh det blir SM - guld till Brynäs denna säsong bara för att Thomas Greiss från NHL klubben San Jose Sharks har värvats. Han måste bevisa att han är en toppmålvakt först. Men jag tror han kommer bli kanon i Brynäs och jag tror hela Brynäslaget kommer bli stärkta av att ha en riktig stabil och bra målvakt bakåt. Det här blir riktigt riktigt spännande att se honom! han kanske redan spelar på tisdag mot SSK borta. Det får vi se men annars får vi kanske se honom i Brynäskassen hemma mot AIK på torsdag. Får hoppas det.

Nu till det lite mera tråkiga nyheterna. Brynäs har ju nu värvat en ny målvakt, vilket gör att Brynäs har 3 målvakter vilket inte är så bra, det gör att någon målvakt får lämna Brynäs. Så här stod det i tidningen...


Men inget verkar vara helt klart från Brynäslägret. De skrev att efter helgen skulle de diskutera mera om målvaktssituationen mellan Svedberg och Bjurling. Men jag själv tror att Bjurling kommer få lämna. Svedberg har gjort det kanonbra när han har fått stå. Bjurling har stått nån match och visat att han inte riktigt håller Elitserieklass. Han säger själv att han inte har fått chansen, men man väljer själv hur mycket chans man ska få. Det gäller att vara bäst hela tiden. Svedberg har sätt bäst ut nu på träningarna och allt. Tycker väldigt synd om Bjurling att han ska behöva lämna Brynäs. Men om Brynäs ska nå Semi och lite längre, så måste något hända med måvakterna och då är nog detta det bästa. Sen är det Elitsport vi snackar om och då är det hård konkurans så är det bara. Jag hoppas Brynäs löser det på en bra sätt efter helgen.

Nu kommer lite fler bilder:


Känns ju inte sämre när Murray snackar gott om nya målvakten :)


Här gör Ekholm 2 - 1 till Brynäs när det återstår 1 minut! :D


Målgest :)


Överlyckliga Mattias Ekholm i intervju :)


Avslutar med denna bild på Brynäs nya målvakt Thomas Greiss :)

Nästa match för Brynäs är på tisdag då de åker till Södertälje och krossar SSK. Nästa hemmamatch är på Torsdag mot AIK. Då finns man som vanligt på plats!
Hejsvejs!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0