råttor mot tigrar = AIK - Brynäs IF

Omgång 8 i Elitserien för Brynäs del spelades på Hovet, dock inte mot aporna utan mot råttorna AIK. Det var bara vinst som gällde idag med! nöjd med 2 poäng skulle jag inte vara, nöjd med 3 poäng skulle jag däremot vara väldigt nöjd med.

Som sagt jag, Eva och Catarina åkte ner med Brooklyns tigers supporterklubb. En rolig och rätt så lugn bussresa. Det gick lite snabbare nu än resan till Göteborg, kanske inte var så konstigt men det gick riktigt snabbt till Stockholm! eller ne vänta, inte I STOCKHOLM, för där var det rusningstrafik, så vi fick stå och vänta en hel del, bilköerna slingrade sig på Stockholms vägar. Men till Hovet kom vi fram!. Där har man varit förut så man vet hur det ser ut och vad som gäller :)

Tigrarna och råttorna var ute på isen och värmde upp inför match.
Måste bara säga att AIK:s intro var uselt! det var inte alls nå bra. Har sett mycket bättre intro än det. Inte var det mycket publik heller. Men men matchen skulle spelas iallafall.

Ja Brynäs började rätt så bra, det var lite chanser åt båda hållen. Men det var Brynäs (tigrarna) som kunde sätta 0 - 1 pucken genom nyförvärvet Dale Clarke! Skönt för honom att få sätta första elitseriemålet i Brynäströjan. Hoppas det släpper för killen nu.
0 - 1 stod sig perioden ut.
I den andra perioden kunde Brynäs sätta 0 - 2 genom Jakob Silfverberg! mycket snyggt, rakt upp i nättaket!
I den tredje perioden kunde AIK reducera 5 min in i perioden och det skulle trots allt bli lite spänning av den här matchen. AIK tog ut målvakten och jättetalangen CALLE JÄRNKROK!! kunde sätta 1 - 3 i öppen kasse. Tro eller ej men AIK kunde faktiskt reducera ännu en gång till 2 - 3 men närmare än så kom inte AIK och Brynäs tar 3 mycket mycket sköna poäng på bortais! första 3 poängaren utanför Gävle! :D


Silfverberg och Järkrok gjorde ett varsitt mål på Hovet!

Matchen var si sådär att titta på. Den allra bästa var att Brynäs tog 3 poäng! men spelet i sig kanske inte var av den högsta klassen. Men AIK är ett sämre lag än Brynäs och då kan det vara svårt för Brynäs att spela på högsta nivå när motståndarna är ett snäpp sämre. Jag tippade ju 3 - 1 till Brynäs och var inte alls långt borta från att ha rätt, hade inte AIK reucerat ytterligare en gång hade jag haft rätt. Men det viktigaste var 3 poäng!

I morgon Lördag är det en alldeles speciell dag i Gävle! "Ove Molin dagen" :) Han ska nämligen hyllas av Brynäs IF för hans hjärta för Brynäs och hans matcher i Brynäströjan! Den hyllningen vill ingen Brynäsare missa. Brynäs spelar mot Timrå 18.30 i Läkerol arena. Vilket tror jag kommer bli en hård kamp, men med publikens stöd och skrik så ska nog detta gå vägen! Stod i tidnignen idag att det kommer mycket folk i morgon ! :) jättekul! 




kan Brynäs ta 9/9 poäng denna vecka? på Läördag får vi svaret! :)


Nu till något lite tråkigare inom ishockey. Att vara domare i Elitserien är ett tufft och egentligen hemskt jobb. Att varje dag på jobbet få kommentarer och fula ord från spelare och ledare. Men varje domare har sitt ansvar att inte lägga sig i spelarnas åsikter. Om det är en speciell åsikt om en matchsituation så såklart att domaren ska förklara och säga vad som hände och vad som var rätt. För det är faktiskt så, vem klagar man på om sitt lag förlorar? vem skriker man fula ord och könsord till? Jo till domare, igår på Hovet tog domaren många utvisningar på Brynäs och man blir frusterad att sitt egna lag hela tiden får spela boxplay, och sen om motståndarlaget gör mål i sitt powerplay så blir publiken galen, och det hände igår på Hovet. brynäs fick spela väldigt mycket boxplay och AIK gjorde mål i Powerplay och då skriker Brynäsfansen "Tacka domarn" men när man tänker efter så är det verkligen domarens fel att laget drar på sig utvisningar? det kan lika gärna vara spelarnas fel. Att de kanske inte hänger med i situationen eller hakar någon för att spelaren själv inte hänger med.

Det var matchen i går mellan Färjestad - HV71 som HV:s spelare Lance Ward gick till attack mot domaren Thomas Andersson. Det var efter matchen som Lance Ward tycke att Thomas Andersson dömde som hästskit, b.l.a för att Lance Ward vart utvisad av att ha dragit i målvaktens tröja, och hållt i honom. Jag vet inte allt för jag såg inte matchen men Lance Ward ska ha skriket till "kuben" "Go fuck himself" och massa andra ord. jag säger bara att man måste ha en RESPEKT för domarna i Elitserien!. Lance Ward kunde inte ta en förlust och allt bröt ut mot domaren. Tycker både Lance Ward och alla andra som klagar på domarna borde lägga av. Visst finns det ilska mot domarna, men de är de som dömmer matchen och de bestämmer reglerna på isen. Som spelare kan man inget göra. Tror nog att varje spelare får vara glad att människor vill utbilda sig och vara domare i dagens samhälle. För att vara domare är inte en lätt uppgift. Sen finns det såklart vissa bättre domare än andra. Just Thomas Andersson har inte jag sett så mycket när han dömmer. Han bor ju I Gävle och faktiskt granne med mig ;) och han vill inte dömma Brynäs vilket jag tycker är helt rätt. Bor man i en stad som har ett elitserielag så ska man inte döma det laget. Har hört Thomas säga att han inte hejar på Brynäs men han avstår ändå. Vilket är helt rätt! 
Ja, dagens domare har det inte lätt.....


Ur Aftonbladet

LÄNGTAR tills matchen i morgon!!! Molin ska hyllas! och det gör Brynäs genom att Team Molin och Timrås veteraner ska spela en match innan elitseriematchen mellan Brynäs - Timrå startar.
Alltså:
16.15 Match mellan Team Molin - Timrås veteraner
18.30 Brynäs - Timrå (Elitserieomgång 9)
Syns i Läkerol arena!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0