Ett minne för livet...rysningar och en fest för Brynäs !

Det var dukat för fest i Läkerol arena i fredags! kvällen före nyårsafton och allt...Äntligen skulle Brynäs inviga Brynäs 100 år! men även skulle en elitseriematch spelas också, det var Växjö som fick uppleva den magiska stämning som det faktiskt blev.

18.45 släcks Läkerol arena ner och introt kan starta...Ett nytt intro som de körde på mediakuben, en massa underbara Brynäsbilder från förr i tiden...ett stort jubel hörs när de visar bild på Ove Molin när han kommer fri mot mål, och klacken ropar..OVE, OVE; OVE MOLIN! när väl spelarna skrinnar ut på isen så spelas Brynäs hej hej i högtalarna! och Läkerolen som var för kvällen fullsatt! jo, publikrekord dessutom 8538 personer! jublade !

Sen började själva cermonin...och jo det var nästan, eller ne man fick faktiskt rysningar när Tord Lundström kommer in på isen och hela Läkerolen ställer sig upp och applåderar lääänge....ja det kändes nästan som om det aldrig skulle ta slut. När det väl tog slut så hissades en vepa upp med texten Brynäs 100 år upp i Läkerolens tak...ja det här var verkligen en cermoni att minnas i all framtid! För att inviga Brynäs 100 år så släpptes pucken av MR Brynäs...alltså Tord Lundström och sen var det igång! alltså FESTEN !

Och äntligen fick man vara med om ett Tifo också, en mycket enkel men så snygg flagga släpptes ner över klacken...riktigt snyggt ! 100 år stod det och så en spelare som lyfte en SM-buckla i skyarna!

Men matchen då....jo den första perioden var Brynäs det bättre laget, målet kommer fem minuter in i perioden, det är i powerplay som målet kommer och det är Mats Lavander som gör målet! 1-0 Brynäs efter en period. Den andra perioden är en skitperiod av Brynäs, inte mycket bra spel tyvärr, Växjö parkerade väldigt ofta i Brynäszonen och fick till en massa farliga lägen, dock stod Honken i vägen. Men 1-1 kommer iallafall efter 10 minuters spel i andra perioden. Men i slutet av perioden får Brynäs ett till powerplay, och som så många gånger förut så blir det mål ! 2-1 Jonathan Granström! ställningen efter två spelade perioder alltså. Den tredje perioden blir mycket spännande, helst de sista minutrarna, Växjö pressar på och man bara väntade på kvitteringen, men men så går slutsignalen och Brynäs vinner matchen! och slutar detta år på bästa möjliga sätt!

Sista matchen för 2011 var den häftigaste någonsin! det var verkligen hockeyFEST på hög nivå! året kunde inte avslutas på ett bättre sätt!

Sen måste man bara berömma fredagens Brynäsklack ! Det var fullproppat, det var fart nääästan hela matchen....det var rysningar många gånger i kroppen när klacken tog i allt vad de hade...när man hör att det ekar på andra sidan Läkerolen så är det verkligen underbart! Det är såhär det verkligen ska vara! jag hoppas att 2012 blir ett år med en mycket bättre Brynäsklack, för det finns inget som är roligare än att det är fart på publiken och det gör att det blir så mycket roligare att se på ishockey i Läkerol arena.

Nu har verkligen Brynäsåret börjat ! Brynäs fyller 100 år! jag vet att det är den 12 maj klubben fyller 100 år, men det kommer att firas hela detta underbara år.....och framförallt i april ! ;) där har vi alla Brynäsare en dröm som vore häftigt om den slår in...för vilken klubb vill inte spela till sig ett SM-guld när klubben fyller så många år som 100 ? jag hoppas...och jag tror att guldet kommer hem till Gävle igen!