31 sekunder mål för Brynäs....17 sekunder kvar av matchen mål för Växjö!

Då var premiären över för säsongen 12/13 ! och i Gävle var allt som det skulle, Läkerol arenas tak var tänt av en ljusgrön slinga över hela taket, för att visa att det ikväll är det hockeymatch. Stadsbussarna pyntades med fina Brynäsflaggor. Och solen sken så fint över Gävle en dag som denna. Vad kunde gå snett?

Ja, det skulle väl vara Tifot som skulle genomföras innan nedsläpp, Allt var i fina Brynäsfärger, bara det att en skylt var upp och ned...så vet inte om det blev så lyckat direkt. Sen måste jag berömma Brooklyns tigers nya banderoll som de har satt upp på väggen vid ståplats, riktigt snyggt! Fick tyvärr ingen bild på den, men jag kommer vara på ståplats fler gånger, så en bild ska jag alltid få till någon gång. Brynäs intro annars var en besvikelse faktiskt, då var förra säsongens intro var mycket bättre.

Matchen då? jo Brynäs började riktigt bra.....riktigt riktigt bra. Redan efter 31 sekunder hade Jörgen Sundqvist dundrat in 1-0 för hemmalaget. Vilken kanonstart! först av alla lag att göra mål dessutom. Sen gick Brynäs ner sig lite, lutade mer åt att Växjö skulle kvittera. Men inte alls, efter första perioden stod det 1-0 till hemmalaget. Andra perioden var Växjö det hetaste laget tycker jag, men Honken var lugn och bra i målet den här kvällen. Inga mål i andra perioden heller. Den tredje blev mer chansartad från Växjö sida, de måste ju framåt för att kunna kvittera och när Växjö gick framåt så pass mycket så fick Brynäs många kontringsmöjligheter, det var 2 mot 1 många gånger, men Brynäs kunde inte avgöra matchen. Norrena stod i vägen. Någostans i mitten av tredje perioden fick jag en obehaglig känsla att det här håller inte, Växjö kommer att kvittera...Men det såg ut att bli en Brynäsvinst då växjö tar ut Norrena ut målet och spelar 6 mot 5. Mycket folk framför Honken och på något vis skjuter Kallio in kvitteringen till 1-1...det var suuurt !! 17 sekunder kvar av matchen och kvitteringen kommer. Det var väntat men surt när den kom.

Förlängning väntade och där lyckades inget lag göra mål. Vilket betyder att premiärmatchen fick avgöras på straffar. Där avgör Brynäs när Andreas Thuresson gjorde ett riktigt snyggt straffmål! 2 poäng från premiärmatchen är inte så dåligt ändå.

Man såg att det var en premiärmatch och inte en final...Såg lite haffsigt ut ibland, och passningarna ville ibland inte sitta där de skulle. Men en klart godkänd första match. Något som inte var godkänt var publiksiffran, strax över 5000 bara...det var inte bra ! men lördagen den 22 september kommer det vara fullsatt då SM-gulds vepan ska upp i taket. Men först väntar HV71 borta på lördag, en tuff match. Sen AIK borta på onsdag...sen nästa hemmamatch mot Linköping. Men Brynäs måste spela bättre än vad de gjorde idag om de ska kunna ta poäng mot ett lag som HV71.