Från ett rött hav av galna supportrar till ett totalt fiasko för Djurgården IF

Egentligen borde dagens inlägg handla om mitt underbara lag Brynäs IF, EN match ifrån att ta sig till en SM-final! jag svävar på moln och tror inte det är sant, dessutom är det första april idag så jag lugnar mig lite och väntar med att skriva om det tills i morgon då allt har lagt sig. Ikväll ska det handla om något helt annat, en helt annan värld inom ishockeyn, en så kallad mardrömsserie, det vill säga kvalserien och att Djurgården IF nu spelar i allsvenskan nästa säsong.

Igår blev det klart, efter 35 raka säsonger i Elitserien är nu Djurgården IF en allsvensk klubb. Laget har gjort en bedrövlig säsong, ja, kalla det fiasko. I kvalserien blev det inte mycket bättre...igår skickade Leksand ner Stockholmarna till allsvenskan när dalmasarna vann matchen med 2-0. Samtidigt som Rögle vann sin match med 5-3 hemma mot karlskoga. Och det innebar att Djurgården är borta från Elitseriespel säsongen 12/13.

Vad tycker jag som Brynäsare att Djurgården nu inte spelar i Elitserien nästa säsong? först blir man jäkligt skadeglad att det är som det är, att de där kaxiga fansen nu får stötta sitt lag i allsvenskan istället för Elitserien, samtidigt när jag tänker efter så är det jäkligt tråkigt att de har åkt ur, den härliga inramning som brukar vara på Hovet och i Läkerol arena mellan lagen är nu borta, istället kanske Brynäs får möta Rögle i elitserien och bortastå kommer gapa tom. Så visst finns det tråkigheter i det här också, helt klart. Tänk er bara finalserien på Hovet när det var ett hav av röda tröjor och Djurgårdsfansen skapade ett tryck som aldrig förut har skådats i svensk hockey, jag som inte är Djurgårdssupporter rös då i hela kroppen. Det var häftigt!

Nu kan det säkert gå fort och att Djurgården redan tar sig tillbaka till elitserien säsongen 13/14. Men det vet man aldrig.

Men en sak som jag tror har påverkat Djurgården på ett negativt sätt är deras FANS. Det låter ju väldigt konstigt, de ska ju vara som en sjätte utespelare för laget. Men istället för att fansen har hejat på laget och stöttat dom i både med och motgång så buar fansen åt dom, spelarna får ta emot en massa hot från fansen och massa annat skit. Vad skapar det här för trygghet i föreningen Djurgården IF? inte ett skit! det gör både personer inom föreningen och spelare oroliga att de ska bli hotade och anfallna av Djurgårdssupportrarna. Och vad hjälps det att publiken buar åt sitt egna lag när de presterar dåligt? ne ärligt talat så får fansen skylla sig själva, de har ju inte gjort vad de skulle kunnat göra, nu vet inte jag om de hade hjälpt, men som spelare måste man känna sig trygg i omgivningen för att kunna prestera bra på isen. Det gjorde inte Djurgårdsspelarna! Sen var det säkert en massa annat som också låg bakom det här fiaskot.

Men hade ni Djurgårdsfans stöttat ert lag i både med som motgång och slutat att hota spelare...så hade det kanske inte gått så här dåligt som det nu gjorde. Fy skäms! sen är det såklart dåligt av spelarna på isen, var det för några som hade hjärta för klubbmärket Djurgården IF tro? men men spelarna kan inte må så bra just nu när de inser vad de har gjort med en sån anrik förening som Djurgården IF....Ett lag som nu får möta lag som Västerås, Malmö, Almtuna....ja grattis och lycka till !

Föressten kära läsare, vi Brynäsare kan nu glädjas åt att det lag i Elitserien som har tagit flest SM-guld är Brynäs IF....det 13:e är påväg!!!

Alla minns väl detta röda publikhav....

Nu är det dock tomt och besvikelse hos Djurgården...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0