Powerplayfest och en riktig klasshockey...Det här kommer Brynäs långt på!

Ni har väl inte missat att Brynäs har Sveriges bästa powerplay? över 30 procent....och just det här med powerplay, det är någonting som var i fokus i gårdagens match.

Det är gästerna Växjö som tar ledningen med 1-0 i en spelvändning. Sen drar Växjö på sig en utvisning...och ja, Brynäs är vassa i powerplay! 1-1 gör Daniel Widing! och Växjö fortsätter att ta på sig utvisningar, man tycker att de borde ha lärt sig någongång att man INTE ska ta utvisningar när man möter Brynäs...men PANG och 2-1 av Gunderson! Nu var det verkligen roligt när Växjö drog på sig utvisningar...för då var det ju nästan garanterat mål...
och roligare skulle det bli, Växjö drog på sig en till utvisning 15 minuter in i matchen...och jaaa kära Brynäsvänner, behöver jag ens skriva vad som hände, tror ni har rätt bra koll på det nu...just precis...MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅl 3-1 till Brynäs, och målet gjordes av Daniel Widing igen! tvåmålskytt alltså...så slutar den första perioden.

Den andra perioden börjar med att Växjö ännu en gång drar på sig en utvisning...och Brynäs gör mål som så många gånger förr i den här matchen i pp. Den här gången är det Sebastian Lauritzen som sätter pucken i nät. 4-1...och nu börjar det kännas lite tjatigt det här med powerplay mål för Brynäs...men de gör faktiskt ännu ett mål i just den spelformen och vi får ännu en tvåmålsskytt i matchen..Ryan Gunderson sätter 5-1. Är det här verkligen på riktigt!?

Den tredje perioden är en ren transportsträcka...Växjö får reducera till 5-2 innan det här matchen var över..men närmare än så kom inte Växjö...

Det här var en match av ren Powerplayfest! Brynäs gör alltså fem mål i pp av sju försök, det ger en statistik på ungerfär 70 procent i matchen. Inte illa ! Det är självklart där matchen avgörs, alltså i den spelformen. Växjö vann faktiskt matchen i spel fem mot fem. Men Brynäs vann såklart den riktiga matchen med hela 5-2. Brynäs gör en grym match! men riktigt hög fart och passningsspelet är av ren klass! Spelar laget så här under hela säsongen så är SM-guldet redan hemma i Gävle. För jag tror inte jag har sett Brynäs spela såhär klasshockey någon gång, inte under mina år som Brynässupporter. Det här kan bli mycket roligt! Och det finns inget lag som kan slå Brynäs i powerplay, där är laget klasser bättre än alla andra lag i Elitserien. Vi får inte glömma bort Honken, han visade att han är tillbaka i det lag där han är som bäst, han tog ibland puckar som är helt omöjliga, okej inte för våran Johan Honken Holmqvist, för han tog de allra omöjligaste puckarna. Sen bjuder han på en underbar dans efter matchen..jo visst kan man inget annat än att älska Honken!

Nästa match för Brynäs är redan i morgon, hemmamatch mot Djurgården! Brynäs har chans att dra ifrån Djurgården ännu mera i tabellen, och Djurgården har en tuff uppgift i morgon! allt handlar om att inte dra på sig utvisningar då har Djurgården chans att ta poäng, annars är de helst chanslösa....Brynäs har skaffat sig ett ruggigt vasst vapen! POWERPLAY !!