3 poäng....3:a i tabellen och toppen Brynäs !!!

Igår var det dags för omgång 24 för Brynäs! en hemmamatch igen! tredje raka nu....och två förluster, det är inte okej. Det var ett MÅSTE att vinna igår.

Brynäs börjar matchen så som man inte får göra, de släpper in ett mål efter 18 sekunder! ett sånt där mål som egentligen inte få bli mål, men Honken gjorde allt för att få bort pucken men slog in den i egna målet. Jaja ibland kan ett lag har tur också, precis som Skellefteå hade i den situatuonen. Men det var bara för Honken att skaka av sig det och ta alla andra puckar istället. Brynäs kommer starkt tillbaka efter deras ledningsmål och kvitterar sen rättvist till 1-1. Det är poängkungen Lauritzen som går rakt på mål och får in pucken vid första stolpen....SNYGGT! föressten...det snackas mycket om att klubbar hit och dit är intresserade av Lauritzen, men NEJ han STANNAR i Brynäs! det har iallafall jag bestämt! men iallafall, den första perioden slutar 1-1.

I period nummer två får vi se ett mål och det är hemmapubliken som får jubla! det är Ollas som kyyyyyyyligt väntar ut med att skjuta och får hela Skellefteålaget på knä och målvakten ur position, som sedan passar Nordqvist vid bortre stolpen och lägger in pucken in  det öppna målet och 2-1 till Brynäs efter två spelade perioder. Ett Skellefteå som pressade som bara sjutton i slutet av andra men lyckades inte få in pucken, men Honken räddades av ribban, men gjorde även några underbara benparader som bara Honken kan!

Den tredje perioden blir mycket spännande...lagen byter chanser med varandra hela tiden, medans båda lagen spelar ett bra försvarsspel. Men någongång ska det avgöras också.....Skellefteå plockar ut sin målvakt och pressar på ordentligt, men samtidigt kändes det som om Brynäs hade rätt så bra koll på läget. Brynäs får sedan tag på pucken och Nordan som för kvällen blir tvåmålsskytt sätter pucken i tom kasse...och JAAAAAAAAA 3 efterlängtade poäng på hemmaplan!

Det är riktigt undethållande att se de här lagen spela mot varandra! det svänger fram och tillbaka och chanser åt båda hållen, den här matchen kunde lika gärna ha slutat 5-4 eller iallafall med mer mål, för målchanser skapades det gott om, dock fanns det två riktigt bra målvakter på isen som satte stopp för de höga siffrorna. Skottstatistiken säger allt också...42-29...42 skott!!! det är inte illa! och där ser man att det har skapats målchanser. Synd bara att det var så få människor som hade hittat upp till Sätraåsen och Läkerolen en sån här torsdagskväll, men dock inte så konstigt när det var dagen före lön och i dessa jultider så tänker folk på julklappar. Klacken behöver jag inte ens prata om, ja kunde man kalla det för en klack igår? det är bedrövligt dåligt mer säger jag inte. En sån här match vill man se mot alla lag. Det här tyder på att vi som åker till Skellefteå den 21 januari får se en riktig underhållande match alltså! oj vi valde nog rätt arena att besöka! och faktiskt inte helt omöjligt att dessa två lag möts i slutspelet, ja varför inte i en final? ja, jag vet inte men det skulle vara rätt häftigt!

Men än så länge är vi bara på omgång 24 och det är långt kvar av serien....matchen igår var underhållade och bara så sköööööööööööön att vinna! Brynäs placerar sig just nu på en tredje plats i tabellen! inte illa alltså! Brynäs är påväg till toppen där de hör hemma!

Nästa match för Brynäs spelas redan i morgon lördag! då laget åker till Karlstad och möter Färjestad igen..ni kommer väl ihåg hur det slutade förra gången Brynäs var ner? jo med en vinst! gärna för mig igen...men samtidigt var det bara en vecka sedan som lagen möttes i Läkerolen och Nilsthorp tog allt och allt....i morgon är det revansch som gäller och jag hoppas verkligen att Brynäs gör en riktig kanonmatch, sen om det räcker till poäng eller inte återstår att se!