2-0 blev 2-2 och 2-3 och 2-4.....Råttorna hade gnagt sönder Brynäs!

Igår, måndag var det dags igen för match i Läkerolen. Det var råttorna AIK som kom på besök och skulle fetförlora mot Brynäs, det hade iallafall jag tänkt. Det blev något helt annat!

Brynäs äger den första perioden. De spelar med mycket fart och ett bra spel över hela banan. 1-0 målet kommer också i den första perioden, det är Mads Hansen som tar vara på en retur från Victor Fasth. Den första perioden slutar också 1-0 till hemmalaget.

Andra perioden kommer AIK in lite mera i matchen. Men Brynäs spelar ett riktigt fint försvarsspel. Sen såg Svedberg i kassen väldigt lugn och fin ut. nio minuter in i andra perioden gör Brynäs 2-0 ! det är Silfverberg som sätter pucken i mål. Han som var tillbaka efter en skada, här ser man hur otrolig viktig han är för Brynäs, direkt in och gör mål. Här kändes det riktigt stabilt och bra från Brynäs sida. Men AIK kan faktiskt reducera innan perioden är slut. Perioden slutar med ett 2-1 resultat...spännande tredje period att vänta alltså.

ordet "spännande" kan vi glömma direkt....AIK kvitterar till 2-2, gör 3-2 lite senare och sätter 4-2 i tom kasse...det var tredje perioden det, och matchen.

Var ens Brynäs i Gävle i tredje perioden? jo det skulle ha varit Silfverberg då som hade ett skott i stolpen innan AIK gör 2-2...hade han gjort mål där och det hade stått 3-1 hade Brynäs vunnit det här...kanske...men stolpjäkeln var ivägen och AIK gjorde 2-2 och tog över matchen totalt. Det är för dåligt av Brynäs i den tredje perioden. Det ska inte få hända att ett lag kvitterar först till 2-2 och sedan gör ledningsmålet också...neeee uselt om jag får säga det själv..och det var inte bara jag som tyckte det. Brynäs tränare Tommy Jonsson var besviken och skällde ut sig själv. Spelare som Lauritzen svor nästan i Fan corner efter matchen...för att han var så förbannad över hur de agerade i tredje perioden.

Brynäs är faktiskt sämst av alla 12 lag när det gäller spel i tredje perioden....men det är ingenting som man ska lägga energi på, men visst måste det bli bättre! två hemmaförluster i rad nu....inte okej alltså! och bara 4486 personer i Läkerolen, hittills säsongens sämsta publiksiffra. Ska det komma en liten svacka nu innan jul eller? det känns lite som så...fast samtidigt spelade Brynäs en bra hockey i två perioder, men tredje kan vi glömma direkt.

På torsdag är det dags för nästa match, då är det ett annat AIK som kommer på besök. Faktiskt Brynäs tredje raka hemmamatch. Brynäs - Skellefteå AIK 19.00. Jag hoppas verkligen få se en seger nu! det var ett tag sen sen sist....jo sist Brynäs vann var faktiskt mot just Skellefteå....nu ska Brynäs vinna igen!!! Dags att komma upp på vinnarspåret igen nu!