Så var Brynäs igång igen....3 nya poäng till Gävles stolthet!

Uppehållet är över och Brynäs har hunnit med att spela en match. I onsdags var det dags för match mot "skoterraggarna" Skellefteå AIK, i just Skellefteå Kraft arena där jag kommer befinna mig den 21 januari med tre galna brudar till!

Skellefteå borta är alltid en svår uppgift, de brukar spela riktigt bra i sin hemmaarena. Jag var mycket osäker på om Brynäs verkligen skulle kunna ta poäng där uppe. Men hur var matchen då?

Jo, Brynäs börjar matchen riktigt bra, laget åker mycket skridskor och det är Brynäs som för matchen i början. 1-0 till Brynäs kommer också rättvist. Målet görs av Daniel Widing (oj han har verkligen kommit igång nu!) Widing får ett friläge och sätter pucken snyggt i nättaket. Annars är det här en riktig bra period av Brynäs Skellefteå såg väldigt bleka ut. Den första perioden slutar 1-0 till Brynäs.

Den andra perioden ser man ett mer aggresivt Skellefteå medans Brynäs går ner sig i tempo och skridskoåkning. Det ger resultat för Skellefteå som gör 1-1 innan perioden är slut.

En spännande tredje period att vänta alltså. Det blev en riktig spännande period, Brynäs fick ett powerplay ganska långt in i perioden. Brynäs spelar powerplay brukar resultera i ? jo just det, måååååååååååål! Gunderson skjuter från blå och Johan Larsson styr in pucken i mål. Nu var det bara full fart framåt för Skellefteå som jagade en kvittering, men Skellefteå kom inte närmare, Brynäs center Mads Hansen sätter 3-1 i tom kasse. och 3 poäng till Brynäs!

En riktig bra match av Brynäs, fast spelet kanske inte var så där jätteroligt att titta på. Men huvudsaken Brynäs vann. Sen avgörs den här matchen i powerplay, och där är Brynäs klasser bättre än alla andra lag i Elitserien. Powerplayet kan verkligen vara avgörande för en vinst eller förlust. Det såg vi i onsdagens match.
Det går bra för Brynäs just nu! femte raka vinsten och laget spelar riktigt bra!

Jag måste avsluta detta inlägg med ett litet citat ur onsdagens GD. Där Jörgen Sundqvist intervjuvas.