Äntligen hockey i Läkerol arena!

Yes nu har jag varit på säsongens första match i Läkerol arena! :) dock var det en träningsmatch men hockey är hockey. Det var den 26 augusti, då AIK kom på besök i Läkerolen. Det var rätt så hyfstat mycket folk i arenan, typ 2500 enligt tidningarna, men det såg ut som mera folk på stolsraderna. Före matchen var det lite olika aktiviteter, lite intervjuver med assisterande tränare Tommy Jonsson, och målvaktstränaren Pekka Alcén. Sen en frågesport som man kunde göra, där första pris var en matchtröja och sen var det några som kunde vinna en Brynäskalender, där alla matcher är uppskrivda så man inte bokar in något annat när det är hockey :)

Men nu till matchen. Ett 30 tal AIK fans hade letat sig upp till Läkerolen också. Machen började si sådär, Iallafall för Brynäs del. AIK gjorde 0 - 1 i den första perioden, men Brynäs kvitterade ganska snabbt genom Emil Sandin. Men AIK kunde återta ledningen igen när de gör mål när det återstår endast 1 sekund (!) av den första perioden.
Men Brynäs kvitterade ganska snabbt i den andra perioden till 2 - 2 genom nyförvärvet Dale Clarke :) ( Han har skött sig super på försäsongen så här långt). Sen kunde även BRYNÄS ta ledningen i matchen genom Eero Somervouri :) 3 - 2 alltså efter två spelade perioder. I den tredje försökte AIK kvittera men lyckades aldrig, för Sebastian Lauritzen kunde lägga pucken i tom bur i slutet av matchen när AIK hade plockat ut målvakten. Brynäs vann alltså matchen med 4-2. Kul för Brynäs att få vinna sin enda träningsmatch på hemmaplan! :) det gillades även av publiken :) föressten så hade vi en rätt hyffsad bra klack idag :) hördes rätt många gånger. På slutet skrek hela klacken. " Vi vill se Bjurling dansa" alltså målvakten i Brynäs. Bjurling dansade för oss i klacken:) såg roligt ut, men roligt att han bjöd lite på sig. Klacken ropade tillbaka sen  " Vi älskar Bjurling" :)

Tror det var viktigt att Bjurling fick bekanta sig lite med Brynäsfansen, för de tvivlar väldigt mycket på honom och alla tror att han är kass. Men med en målvaktstränare som heter Pekka Alcén och med fantastiska fans så tror jag att Bjurling kan bli kanonbra denna säsong i Brynäströjan :) iallafall hoppas man! :)

Annars så var matchen inte så jätterolig att titta på, hände inte så jättemycket saker, mer än att AIK fansen avlossade en smällare på läktarplats. Så OMOGET! fattar inte att AIK fans och Djurgårds fans ska vara så otroligt fjantiga och barnsliga. Okej nu är inte alla det men det finns människor i de lagen som beter sig som småungar. Att smälla en smällare på en träningsmatch i Läkerol arena är barnsligt. Och vad ska de då avlossa när Elitserien drar igång och det spelas om POÄNG! nu är det ju bara träningsmatcher då det inte gäller någonting. Blir det en hel bomb när Elitserien drar igång eller? man kan ju undra.....

Nu längtar jag bara otroligt mycket till Elitseriepremiären för Brynäs del den 16 september!! :)