Juniorkronorna trummar på !

Jag hoppas alla har fått i sig riktigt mycket tomtegröt och julmat nu under julhelgen. För nu är det slut på julen och bara 2 dagar kvar på år 2012. Nu ser jag fram emot ett riktigt hockeyår, fast vad kan bli ett bättre hockeyår än 2012? JVM-guld och sen SM-guldet med Brynäs. Det går nog inte att slå, men ser fram emot ett härligt år fullt med massa härliga hockeymatcher. 
 
Så här i nyårstider spelas det ändå hockey, och en mycket bra hockey dessutom, Junior-VM pågår just nu i Ryssland. Sverige har inlett tuneringen på ett stabilt sätt. Dom har hunnit med att spela 3 matcher, och faktiskt har alla slutat med en Sverigevinst! 
 
Sverige - Tjeckien 4-1 
Den första matchen missade jag att se på, för jag var i Jönköping och tittade på HV71-Brynäs. Men Sverige övertygade i matchen och vann den med hela 4-1. Båda lagen ska ha dragit på sig alldeles för mycket utvisningar i den här matchen. Målskyttar för Sverige i den inledande JVM-matchen var Sebastian Collberg, Elias Lindholm, Filip Sandberg och Filip Forsberg. 
 
Sverige - Schweiz 3-2 efter straffar 
Sveriges andra match i junior-VM skulle bli mycket tuffare. Schweiz kunde ta ledningen med både 1-0 men Sverige kvitterade den gången, men Schweiz kunde ta ledningen igen. Sverige kom tillbaka än en gång och 2-2 stod det efter tre spelade perioder. Förlängning väntade, lagen hade sina chanser att avgöra matchen men det går ändå till ett straffavgörande. Där kunde Sveriges Victor Rask avgöra för Sverige. I straffläggningen ställde Sverige sin andra målvakt Niklas Lundström, och han spikade igen totalt. Schweiz lyckades inte göra mål på honom. Sverige gör annars en bra match, men kan mycket mer. Matchen slutade alltså 3-2 efter ett straffavgörande.
 
Sverige - Lettland 5-1 
Det här var en match Sverige skulle vinna enkelt, men det var darrigt och lite nervöst i inledningen på matchen. Sverige skapade många chanser men pucken ville inte riktigt in i målet. Lettlands målvakt var för dagen riktigt het dessutom! men det skulle ändå lossna tillslut, i spelformen powerplay kunde Emil Molin sätta 1-0 efter en elegant pass från lagkompisen i Brynäs Elias Lindholm. Efter målet var det Sverige som trummade på men Lettland kom i några vassa kontringar. Lettland gav inte upp och gav Sverige en riktigt match då de kvitterar till 1-1. Men i den andra perioden gör Sebastian Collberg 2-1. Sedan släppte det rejält för Sverige Victor Arvidsson kunde både sätta 3-1 och 4-1. Matchen slutar 5-1 till Sverige efter att Alexander Wennberg nätat. Sverige behövde få ledningen med 3-1 innan spelarna kunde slappna av lite och spela lite lugnare. Det var såklart en match på pappret som laget skulle vinna enkelt, men matchen ska spelas också och det är nog inte så himla enkelt för grabbarna. 
 
3 matcher har Sverige hunnit spela och alla 3 har slutat med vinst. Sverige har tagit 8 poäng av 9 möjliga. Vilket är en kanonstart för svenskarna. Detta innebär att Sverige är klart för kvartsfinal, men om man vinner matchen mot Finland på nyårsafton så kvalicerar sig Sverige direkt till en semifinalplats i junior-VM. Vilket vi alla hoppas på såklart! Då slipper man en jobbig kvartsfinal, och man får tid för att ladda inför en semifinalmatch istället. Finland kommer inte bli lätta att slå, det krävs att Sverige gör en kanonmatch, det är nu det svenska laget testas på riktigt, det är nu de bästa motståndarna väntar. 
 
Annars ser laget riktigt intressant ut, kanske inte lika framgångsrikt som förra årets trupp. Man ska aldrig säga aldrig. Förra året fick vi se ett Sverige som växte ju längre junior-VM tuneringen gick och Sverige blev bara bättre och bättre, vilket också kan hände den här gången. Spelare som har imponerat på mig är spelare som Filip Forsberg, Victor Arvidsson, Filip Sandberg och inte för att vara enögd och så, men Brynäsarna Emil Molin och Elias Lindholm har gjort riktiga kanonmatcher inledningsvis. Också att Christian Djoos har kommit in mer och mer och i dagens match mot Lettland var han riktigt bra. Kul att Brynäsarna levererar! 
 
Lycka till nu grabbar och jag kommer att följa Sveriges matcher på helspänn, för det är en riktig fartfylld och rolig ishockey att se på! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0