Glada miner när Brynäs körde första ispasset!

Då var det dags igen, på med skridskor, handskar, massa skydd och greppa klubban så kör vi! Inte riktigt ännu kan pucken släppas dock. Men igår vid 11.30 gjorde Brynäs IF sitt första ispass för säsongen 13/14. Lilla julafton kan vi kalla det hela, stora riktiga julafton kommer den 14 september. Men första isträningen är lite speciell den också, på sitt sätt.
 
Alla spelarna var närvarande förutom Bill Sweatt. Han ansluter till truppen under nästa vecka. Ca 500 personer kom till Läkerol arena för att se det "nya" Brynäs. Vi fick se när alla spelarna presenterades på isen och även höra lite spelarintervjuer inför säsongen. Riktigt bra ordnat av Brynäs att ändå göra detta till en liten "publikfest" eller vet inte om man kan kalla det publikfest direkt. Det kan man nog kalla Skellefteå AIK:s första träning, där tar de inträde och biljetterna är slutsålda för länge sedan. Det blir alltså fullsatt på en ispremiär!! herregud säger jag bara. Men samtidigt så är det tydligen en tradition där uppe. Grattis Skellefteå till den traditionen! 500 människor är väl inte så dåligt heller. Vi får vara nöjda.
 
Men i alla fall så var det otroligt glada miner på isen, grabbarna verkar taggade att dra igång den här säsongen direkt. Det verkar vara en otroligt bra sammanhållning i truppen redan. Jag blir inte förvånad för Brynäs IF brukar vara otroligt duktiga på att få ihop gruppen på ett bra sätt. Vet att de senaste säsongerna har det varit en otroligt bra grupp. Vilket är mycket viktigt under en säsong! ja kanske det allra viktigaste. Granström hakade Emil Molin lite lätt, hemvändaren Anton Rödin såg ut att trivas och gästen Jakob Silfverberg var glad att vara tillbaka i den arena där han frälste Brynäs för ca 16 månader sedan.
 
Tommy Jonsson körde inget jättepass med grabbarna, utan det var mest känna på grejerna och köra lite enkla saker. Lite teknikövningar och så. För att sedan trappa upp träningen lite i veckan, för redan nästa vecka har Brynäs en träningsmatch mot självaste Leksand i Sandviken! så här får de inte ligga på latsidan. Men man kan ju undra hur hårt träningen tog på spelarna igår, några föll ihop som ett korthus på isen och var riktigt trötta, eller? var det mer bara en "grej". Hur det än är så vinner man inga matcher genom att "ligga" på isen. Guldet ska hem till Gävle igen! så är det bara.
 
Ska bli intressant att följa detta lag nu! I morgon onsdag blir det att kika en sväng på träningen i B-hallen klockan 14.00. Sen på fredag tränar Brynäs i B-hallen 11.00-13.00. Blir nog en sväng dit igen då. Nu har hockeysäsongen dragit igång på riktigt, både för laget och för oss supportrar. Ingen lugn och ro nu inte.
 
Bilder från första ispasset!
 
 
Spelarna ställer upp för presentation!
Som sagt glada miner hos spelarna
 Elias Lindholm och Simon Bertilsson även dom superglada!
 
Hos Sebastian Lauritzen var det fart på skridskorna!
Någon av nyförvärven!
Totalt utslagna grabbar!
Jakob Silfverberg var på besök!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0