Säsongen blev till en saga, som slutade lyckligt!

Det här var säsongen då Tommy Jonsson kaxigt gick ut i media och sa att den här säsongen ska Brynäs IF vinna SM-guld. Inget mer med det, bara att halva hockeysverige och några till satt i TV-sofforna och skrattade åt vad gubben sa. Ja, och en Niklas Czarnecki som fick för sig att gå till en klubb som kan vinna SM-guld, alltså Färjestad BK. Ett varmt välkomnande fick han av FBK fansen, "Dra åt helvete Niklas Czarnecki!"....där började hela sagan..sen hur det gick för lilla Czarnecki har vi Brynäsare stenkoll på...den gubben ångrar nog vartenda litet ord han sa i den där meningen om att komma till en klubb som kan vinna SM-guld.

Omgångarna sprang iväg och under de första månaderna så kom en viss Mattias Ekholm tillbaka till Brynäs för att han inte riktigt fick chansen i NHL. Det var med glädje vi Brynäsfans tog emot honom igen.

Dagen innan nyårsafton var det dags för klubben att fira ordentligt, det var då invigningen för Brynäs 100 år drog igång, klubben som fyller 100 år det här året om det är någon som har råkat missa det. En härlig cermoni på isen med långa och många applåder för Tord Lundström och andra Brynäsprofiler, och vi i brynäsklacken höll upp ett häftigt Tifo. Matchen vann Brynäs med 2-1, kvällen kunde inte bli så mycket bättre!

21 januari var vi i tjejgänget iväg på ett riktigt äventyr, kanske det mest häftigaste under säsongen. Nattåget till Skellefteå för att se Skellefteå-Brynäs. Efter matchen, nattåget hem till Gävle igen. Matchen vann Skellefteå efter straffar med 2-1...men vi var ruskigt glada för 1 pinne. Att efter matchen få säga tack för en bra match till alla grabbar i laget, och orden vi fick tillbaka av dom värmer än idag. Vi har redan planerat en resa till nästa säsong, men då blir det Luleå. För det här var grymt!

Mycket snack under säsongen har varit Brynäs powerplay, det har verkligen varit i världsklass! över 25 procent i den spelformen, undra på att alla motståndarlag pratade om att INTE ta utvisningar mot Brynäs, då blir det baklänges mål direkt! Just powerplay var Brynäs vassaste vapen under hela säsongen....

....Så hade vi en till...Jakob Silfverberg! vilken kille, gjorde han inte mål i varje match så var det i allafall assist han gjorde, hans skott är inte att leka med och många jämförde honom med Niklas Bäckström...experter hyllade honom, andra lag hyllade honom, ja alla hyllade honom. jag själv njöt när jag såg grabben på isen! sen kommer vi väl aldrig att glömma ramsan "Oh Ah Silfverberg, säg oh ah Silfverberg!"....

Sista omgången i grundserien blev dramatisk, mycket dramatisk, vilken placering skulle Brynäs få? De jagade den så viktiga fjärdeplatsen för att få hemmafördel i slutspelet, bortamatch mot Timrå var schemat för den här kvällen, en match som såg ut att gå åt skogen, och Brynäs skulle tappa fjärdeplatsen. Timrå ledde med 4-0...men sen var det någon där uppe som var med oss och Brynäs, för Brynäs vänder den här matchen till 5-4 ledning! och vinner med de siffrorna också och fjärdeplatsen är säkrad! En helt otrolig dramatik!

Värre skulle det bli....

Slutspelet säsongen 11/12 är egentligen en enda stor saga...nu tänker jag inte beskriva matcherna så noga, men en sak är säke, jag är glad att jag lever nu! Nervositeten gick inte att klaga på...förlängning hit och förlängning dit, man slängdes mellan hopp och förtvivlan hela tiden, varannan dag! tror ni att jag kunde koncentrera mig på något annat? svar nej, jag hade en psykologitenta mitt under detta brinnande slutspel, det gick inte! den fick vänta. Det fanns inget annat än att äta och sova ordentligt under de här veckorna....annars levde man inte länge till. Samtidigt som det är en underbar och häftig känsla att få vara med om något sånt här...

Frölunda i kvarten, 4-2 i matcher till Brynäs, och dom var förbi den där förbannande kvartsfinalen som alla har väntat på....

Färjestad i semifinalen, häftiga matcher och även här slutade det lyckligt, Brynäs till SM-final! 4-1 i matcher till Brynäs !

Skellefteå i final, de två bästa lagen mot varandra! 3-2 i matcher när serien återvände till Gävle och Läkerol arena den 19 april!

Det var dukat för SM-guld, det kändes i luften, det var nästan så att man kunde ta på guldet i arenan, det var klart, Brynäs skulle ta sitt 13:e SM-guld i klubbens historia. Så blev det, och bara finalmatch 6 där Brynäs avgör skulle jag kunna skriva flera sidor om, men det gör jag en annan gång...Glädjetårar, svett och en hel fantastisk stämning avslutade den här kvällen, då guldet äntligen kom hem till Gävle igen! 2-0 i matchen blev det då Jakob Silfverberg sköt ett skott så hårt som ingen i hela arenan trodde var inne och vände, men jo det var den! och sedan när Ryan Gunderson sätter 2-0 så var det bara tårar, tårar och åter tårar som rann från mina kinder...

För att avsluta detta inlägg och säsong lite snyggt så säger vi så här, Tommy Jonsson avslutade den här säsongen med att säga:
- Tänk att få leda och vara i en klubb som VANN SM-guldet säsongen 11/12!!

Tack BRYNÄS IF för den här fantastiska säsongen, för mig är det här fortfarande en saga, en Brynässaga som alltid kommer att förvaras i mitt hjärta, jag ser redan fram emot en ny och spännande säsong, där ALLA lag kommer vilja slå SVENSKA MÄSTARNA BRYNÄS IF.

Bilder från Guldsäsongen:


Det var under den här dagen som han gick ut i media med att säga att den här säsongen tar Brynäs IF SM-guld, våran egna Tommy Jonsson.

Tord Lundström som får göra nedsläpp när 100 årsfirandet drar igång på riktigt!

Han var bäst! våran Silfverberg !

Slog ut Frölunda i kvarten...

Brynäs avgjorde semifinalserien hemma i Läkerolen mot Färjestad!

Sen hände det här...

Brynäs IF SM-guld !! <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0