Förlängda mållinjen flyttas 70 cm, ska skapa bättre anfallshockey!

Det är inte bara SM-guld Gävles stolthet har vunnit den här säsongen, nu har föreningen fått igenom en förändring inom ishockeyn också! Man vill vara ledande inom Svensk hockey, och det ser väldigt ljust ut måste jag säga, talanger kommer upp både här och där, föreningen är just nu bäst i Sverige på ishockey och nu även en ledande klubb inom svensk hockey. Jag klagar inte, jag är så oerhört glad och stolt att få vara supporter till en sådan här fin förening, inte många som får uppleva ett 100 -årskalas samtidigt som klubben tar sitt 13:e SM.guld i historien. Ne du, men vi Brynäsare har den turen just det här året, 2012...året som är Brynäs år för hela slanten!
 
Nu nog snackat om det, Brynäs har fått igenom en liten förändring de vill göra inom svensk ishockey för att få en större anfallszon och att det skapar en bättre ishockey. En mer anfallsglad ishockey med fler målchanser menar Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.
Det här innebär att den förlängda mållinjen kommer att flyttas 70 cm närmare sargen, vilket ger större anfallszon. Visst det här låter som en väldigt lätt sak att göra, men det är så att det måste borras nya hål i isen för målburarna, och det är inte helt enkelt just för att det ligger massa rör under isen och det gäller att hitta den perfekta stället att borra på. Målkamerorna uppe i taket måste också flyttas, så det är lite saker att tänka på fast det är en sån liten sak som ska ändras.
 
Jag tycker att den här idén låter väldigt intressant faktiskt! Det här tror jag bara kommer att bli bättre än vad det har varit, precis som Hans-Göran säger så blir det nog en roligare hockey att titta på och fler målchanser. Nu kanske det här med att spelarna tar "burskydd" försvinner lite när förlängda mållinjen flyttas närmare sargen. Det gör att det blir full fart hela tiden på isen, vilket vi i publiken kommer att gilla. Det kan nog bli jobbigare för backarna nu när anfallszonen blir lite större, mer att hålla reda på. Men annars tycker jag bara att det här ska bli väldigt intressant att se i höst om det fungerar och blir roligare för oss i publiken. Roligt att Brynäs har fått igenom sitt förslag!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0